P1060334

A MOB is köszönti a sporttudósokat

2023. 06. 01.
Megosztás

A Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) a veszprémi Pannon Egyetemen – azzal közösen – rendezi a XX. Országos Sporttudományi Kongresszust. A magyar sporttudósok tavaszi fórumát a Magyar Olimpiai Bizottság is köszöntötte.

Az esemény egyik fővédnöke – dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Porga Gyula veszprémi polgármester, MOB-tag és dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora mellett – Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A május 31-ei megnyitón köszöntőt mondott Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere, Gelencsér András rektor, Csillag Zsolt kancellár, dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója és az MSTT részéről dr. Tóth Miklós elnök, a MOB közgyűlésének tagja.

Dr. Bartha Csaba operatív igazgató beszédében a sportolók kettős karrierjének fontosságát emelte ki.

A konferencia a sporttudomány számos területének – mint például a sport és környezetvédelem, biomechanika, sportmenedzsment, sportgazdaság, sportorvoslás, a Covid hatásai, olimpia-versenysport-innováció, sportpszichológia, mozgásgyógyszer, teljesítményélettan, sporttörténet, sporttáplálkozás, egyetemi sport, sport és természet, sportpedagógia, sport és társadalom, sportelemzés, iskolai testnevelés, rekreáció – szekcióülések keretében történő boncolgatása után június 2-án ér véget.

A nyitónapon a prekonferencia ülésén Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, tiszteletbeli NOB-tag, volt köztársasági elnök Környezetvédelem és fenntartható fejlődés a sportban címmel tartott előadást, melynek fő célja a környezet iránti felelősség növelésére, a nevelésre és példamutatásra irányult.

(MOB-Média)