Megvan a riói kvalifikációs vb kerete súlyemelésben - három olimpikon is utazhat

A MOB segíteni igyekszik a súlyemelőknek

2023. 04. 17.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vizsgálja a sportszakmai lehetőségeket, amelyek révén még hatékonyabban dolgozhatnak a magyar súlyemelők és edzőik – jelentette ki Fábián László, a MOB főtitkára a sportági szakszövetség közgyűlésén.

A sportvezető a hazai ötkarikás testület képviseletében erről a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) szombati, éves rendes közgyűlésén beszélt, elsősorban a tatai edzőtábor eddiginél intenzívebb igénybe vételét említve a legjobbak számára szóba jövő támogatásként.

Dobos Imre, az MSSZ elnöke írásos beszámolójának a közgyűlés előtt elhangzott szóbeli kiegészítésében örömmel nyugtázta a MOB segítőkészségét, és a lehetőséget, hogy a súlyemelők a legjobb körülmények között készülhetnek a tatai edzőtáborban. A nemzetközileg is számottevő versenyzők közül például a párizsi olimpiát is megcélzó Nagy Péter folyamatos edzési lehetőséggel számolhat Tatán, és az ötkarikás kvalifikáció szempontjából figyelembe vett női súlyemelők – az egyformán korosztályos Európa-bajnok Boros Viktória és Mitykó Veronika – is időszakonként bevonulhatnak a táborba.

(MTI, MOB; fotó: MTI/Illyés Tibor)