A MOB segítsége Bosznia-Hercegovinának és Szerbiának

A MOB segítsége Bosznia-Hercegovinának és Szerbiának

2014. 05. 23.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság felajánlotta segítségét a bajba jutott Bosznia-Hercegovinának és Szerbiának.

A két országot elöntő árvíz egész településeket mosott el, több tucat ember életét követelte, aminek hatására a Bosnyák és a Szerb Olimpiai Bizottság segélykéréssel fordult a MOB felé.

Vlade Divac, a szerb bizottság elnöke leírta, az ottani létesítményeket, amelyeket nem sodort el az árhullám, átalakították menedékekké, ezért a sportolóknak nincs hol edzeniük – már akik éppen nem a gátakon segédkeznek.

A MOB természetesen kötelességének érzi, hogy segítsen ezekben a vészterhes időkben.

„A Magyar Olimpiai Bizottságot, az Olimpiai Mozgalmat és Magyarország sporttársadalmát lesújtották Bosznia-Hercegovina és Szerbia hatalmas veszteségei, az, hogy ezreket ki kellett telepíteni otthonukból, és hogy milliók szenvedtek súlyos károkat. Mi mindannyian osztjuk a két ország gyászát és a veszteségek felett érzett fájdalmukat” – áll a Borkai Zsolt MOB-elnök és Szabó Bence főtitkár által jegyzett, a Bosnyák és a Szerb Olimpiai Bizottságnak küldött levélben.

„Ezúton felajánljuk a Bosnyák és a Szerb Olimpiai Bizottságnak, hogy sportolói használják Magyarország Nemzeti Sportközpontjait, ezáltal kellően felkészülhessenek az előttük álló nemzetközi versenyekre. A részletekről rövidesen pontos egyeztetéseket kezdünk az illetékes bizottságokkal” – olvasható a levélben.

A magyar válasz felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarország Kormánya sem hagyja magára szomszédjait, illetve barátait, és emlékeztet rá, hogy a napokban segélycsomagokat, valamint mentőcsapatokat küldött a bajba jutott térségekbe.

(czo)