A MOB szponzorait köszöntötte Borkai Zsolt

A MOB szponzorait köszöntötte Borkai Zsolt

2017. 01. 21.
Megosztás

Kötetlen találkozó keretében mondott köszönetet a MOB és a magyar olimpiai mozgalom kiemelkedő támogatóinak Borkai Zsolt, a hazai ötkarikás szervezet elnöke.

Borkai Zsolt a cégek képviselőinek a köszöntőjében beszámolt arról, hogy a MOB-ot érintően, valamint a hazai sportirányítás- és finanszírozás terén jelentős átszervezés történt. A MOB közgyűlése december végén új alapszabályt fogadott el, melyet követően a korábbi tagozatok kiváltak, és köztestületként működnek tovább. Az elnökség összetétele is megváltozott, a grémiumban lecsökkent az alelnökök száma, a MOB-nak átalakult a felelősségi köre. Beszámolt további személyi válltozásokról is, bemutatta az új főtitkárt, dr. Bartha Csabát, és elmondta, hogy a MOB januártól az eddigi olimpiai ciklushoz képest kisebb aparátussal dolgozik, bár feladatok továbbra is lesznek bőségesen.

A MOB elnöke kifejtette, hogy 2017-ben is jelentős feladatok előtt áll az olimpiai bizottság, hiszen két Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált is rendeznek az esztendőben, a nyárinak pedig Győr lesz a házigazdája, ahol a sportvezető egyben a város polgármestere is. Emlékeztetett rá, hogy a MOB kiemelt feladata a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatban való aktív közreműködés is; a NOB közgyűlése idén szeptemberben dönt a rendező városról.

Borkai Zsolt azt is elmondta, hogy a MOB a jövőben szoros együttműködésben kíván dolgozni a sportot felügyelő államtitkársággal - a hazai szövetségekkel továbbra is -; az ötkarikás szervezetnek javaslattevő feladata lesz.

Az olimpiai bajnok tornász sportvezető arról is tájékoztatást adott, hogy a MOB tisztújító közgyűlése áprilisban várható.

A köszöntőt közvetlen hangulatú beszélgetések követték. Az eseményen részt vett Fábián László, a MOB sportigazgatója is.

A MOB támogatói és a NOB kiemelt partnerei:

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)