20230131 003 francia nagykovet

A MOB vezetőivel egyeztetett Claire Legras francia nagykövet

2023. 01. 31.
Megosztás

A 2024-es párizsi olimpia kapcsán a Magyar Olimpiai Bizottság székházában járt Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete, aki találkozott Gyulay Zsolt MOB-elnökkel, Fábián László főtitkárral és dr. Bartha Csaba operatív igazgatóval.

A sport tovább erősítheti a magyar-francia kapcsolatokat. Ezt Claire Legras Magyarország francia nagykövete mondta, és egyetértett vele Gyulay Zsolt MOB-elnök is.

A nagykövet asszony, aki egyetemista korában evezett és saját bevallása szerint nagyon érdekli a futball, csapatával és a budapesti Francia Intézet közreműködésével teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy a magyar lakosságot az olimpia kapcsán is a sportra ösztönözze. Ennek kapcsán különböző eseményeket szerveznek Budapesten, amelyek lebonyolításában és népszerűsítésében a Magyar Olimpiai Bizottság segítségét és közreműködését kérte.

20230131 014 francia nagykovet
Szalmás Péter

Gyulay Zsolt biztosította támogatásáról a nagykövetet, sőt, felajánlotta, hogy olimpikonjainkat is mozgósítjuk a jó ügy érdekében – természetesen figyelembe véve elfoglaltságaikat és a kvalifikációs versenyeket, hiszen számukra aztán már végképp Párizs van fókuszban.

„Az olimpia visszatér Európába, már csak emiatt is különleges lesz a játékok hangulata, ezen felül pedig a sport és a kultúra nagy találkozása lesz ez a rendezvény” – mondta Gyulay, utalva arra, hogy Párizs ikonikus épületei nyújtanak majd impozáns hátteret az ötkarikás játékoknak.

Fábián László hozzátette, a MOB minden alkalmat megragad, hogy elmélyítse a nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatait, s megerősítette, hogy a leendő magyar-francia együttműködésben mindkét fél számára hatalmas lehetőség rejlik.

20230131 012 francia nagykovet
Szalmás Péter

„A párizsi olimpia célja, hogy felhívja a figyelmet a hétköznapi sport fontosságára, és tisztelegjen az európai kultúra előtt – mondta Claire Legras. – Ennek kapcsán szervezünk különböző, sporttal kapcsolatos rendezvényeket, s ebben kérjük a MOB partnerségét. Természetesen mi is minden tőlünk telhető segítséget megadunk, hogy a magyar olimpiai csapat útja a lehető legzökkenőmentesebb legyen Párizsba.”

(MOB-Média)