A műugrókkal kezdődött a MOB tokiói konzultációs sorozata

A műugrókkal kezdődött a MOB tokiói konzultációs sorozata

2018. 06. 01.
Megosztás


A műugrószövetség képviselőinek részvételével pénteken elkezdődött a Magyar Olimpiai Bizottság tokiói szövetségi konzultációs sorozata. A MOB sportigazgatósága Fábián László vezetésével júniusban és júliusban konzultál több mint negyven hazai, olimpiai sportági szövetséggel ül tárgyalóasztalhoz a felkészülésről és a teendőkről a 2020-as játékokkal kapcsolatban.

A MOB sportigazgatója elmondta, hogy az igazgatóság Drávucz Ritával, Molnár Gáborral és Kámán Bálinttal kiegészítve vesz részt a MOB sportszakmai egyeztetésein.

A pénteki konzultáción Haász Katalin szövetségi kapitány és Gémesi László korábbi főtitkár adott tájékoztatást a sportág helyzetéről. Elhangzott, míg Pekingben és Londonban két-két versenyző, Rióban egy műugró képviselte Magyarországot; Tokióra is legalább egy, vagy több sportolót szeretnének résztvevőként tudni. Idén még nincs kvalifikációs lehetőség a sportágban. A korábban jól teljesítő sportolók közül a közelmúltban többen visszavonultak.

A konzultáción a létesítményhelyzet, az egészségügyi háttér, a szakmai stáb, a financiális lehetőségek, a sportdiplomácia és a szakmai tervek is napirendre kerültek.

A Magyar Műugró Szövetséget a Magyar Olimpiai Bizottságban Tuzson Bence elnök képviseli.

A nyári konzultációk után ősz végén, tél elején várható az újabb forduló, majd azok azt követően is rendszeresek maradnak.

(MOB)