A Nemzetközi és az Európai Olimpiai Bizottság elnöke is elismerően beszélt az EYOF-ról

A Nemzetközi és az Európai Olimpiai Bizottság elnöke is elismerően beszélt az EYOF-ról

2013. 02. 18.
Megosztás

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) és Patrick Hichey, az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) első embere is elismerően nyilatkozott a brassói Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon tapasztaltakról.

A két sportvezető Octavian Morariu, a Román Olimpiai Bizottság (COSR) elnöke társaságában beszélt a látottak alapján. A Brassóban tartózkodó elnökök részt vettek a vasárnap esti megnyitó-ünnepségen, meglátogatták a versenyeknek helyszínéül szolgáló létesítményeket, az infrastrukturális hátteret, bepillantást nyertek az aktuális versenyszámok küzdelmeibe, szervezési hátterébe, majd közös vacsorán vettek részt a szervezőkkel.

Az EYOF első versenynapjain és a megnyitón részt vesz a Magyar Olimpiai Bizottság vezető munkatársai közül Szabó Bence főtitkár, Tóth József Héraklész-igazgató és Pignitzky Dorottya, a Sport XXI. Program vezetője is, akik már a 2017-es győri rendezésű, nyári EYOF-hoz gyűjtenek tapasztalatokat. A csapat vezetője, dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója a versenyek ideje alatt végig a helyszínen tartózkodik.

(cosr.ro - MOB)