A NOB elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak és Áder Jánosnak

A NOB elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak és Áder Jánosnak

2019. 12. 20.
Megosztás


Személyre szóló levelet kapott Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökétől, Thomas Bachtól. A NOB első embere levelében megköszöni a magyar kormány olimpiai játékok iránti aktív elköteleződését azáltal, hogy az támogatta az Egyesült Nemzetek Szervezetének olimpiai békéről szóló határozatát.

A „békésebb és jobb világ felépítése a sporton és az olimpiai eszmén keresztül" névre hallgató határozatot az ENSZ Közgyűlése egyhangúlag elfogadta, megágyazva ezzel a békés 2020-as tokiói olimpiai játékoknak.

Az olimpiai békéről szóló határozat elfogadása nagyban hozzájárul a játékok sikeréhez, így már semmi nem állhat a magyar sportolók sikerének útjába. A 2020-as nyári ötkarikás eseményen 206 nemzeti olimpiai bizottság sportolói és a NOB menekültekből álló olimpiai csapata fog versenyezni.

A NOB csak a politikai semlegesség és a szolidaritás elvének szigorú betartásával tudja biztosítani az egyetemlegességet, ezért Thomas Bach reméli, hogy a Magyar Kormány továbbra is támogatja a politikai semlegesség és a szolidaritás elveit, hogy aztán a 2020-as tokiói olimpiai játékok az emberiség sokszínűségében rejlő egységének igazi megünnepléséről szólhasson.

A korábbi olimpiai bajnok tőrvívó levelében ismételten megköszönte Áder János és Orbán Viktor támogatását, valamint a német sportvezető legmagasabb fokú személyes megbecsüléséről biztosította a magyar államfőt és kormányfőt.

Az eredeti levél alább olvasható:

(MOB, fotó: MTI, archív)