Julio Maglione: A magyarok jó úton járnak

A női strandkézilabda-válogatott már ott van a Strand Világjátékok negyeddöntőjében

2019. 10. 12.
Megosztás


Szombaton a strandkézilabda mellett a karate sport egyik versenyszáma, a Kata is bemutatkozott a Strand Világjátékokon.A Kata 32 indulóját mindkét nem esetén négy nyolcfős csoportba osztották. Minden csoportból négyen juthattak a vasárnapi folytatásba. A nőknél a B csoportban Sterck Laura csoportja hetedik helyén végzett, míg a férfiaknál Nagy Botond csoportja 8. helyét szerezte meg. Ezzel egyikük sem jutott tovább, Laura a 25., Botond a 29. helyen végzett a teljes mezőny eredményeit figyelembe véve.A karate sportág egyik versenyszáma a "Kata” (formagyakorlat). A sportoló előre megkoreografált támadó és védekező mozdulatok meghatározott sorozatát mutatja be pontozóbírók előtt.Folytatták csoportmérkőzéseiket férfi és női strandkézilabdázóink.
A nők az előző napi két győzelem után először szétlövéssel szenvedtek 2-1 arányú vereséget Dániától, majd a negyedik találkozójukon a torna talán legnagyobb esélyesétől, Brazíliától kaptak ki 2-0-ra.A fiúk 2-0-ra győztek a korábbi Európa-bajnok spanyolok felett.

Kun Attila a mérkőzés után a következőket nyilatkozta:A nap utolsó összecsapásán lépett az Al-Gharafa Beach homokjára Magyarország és Uruguay válogatottja. Az első 10 percben Uruguay, míg a másodikban a magyarok bizonyultak egyetlen góllal jobbnak. A mindent eldöntő szétlövésben a magyarok kétszer, ellenfelük csak egyszer hibázott, így Uruguay nyerte a találkozót 2-1-re.

Négy forduló után az egyes csoportok állása:

Nők:
A csoport: 1. Brazília 8 pont, 2. Argentína 6, 3. Dánia 6, 4. Magyarország 4, 5. Egyesült Államok 0, 6. Tunézia 0
B csoport: 1. Görögország 8 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Vietnám 4, 4. Lengyelország 2, 5. Kína 2, 6. Ausztrália 0

Férfiak:
A csoport: 1. Dánia 8 pont, 2. Brazília 8, 3. Svédország 6, 4. Egyesült Államok 2, 5. Ausztrália 2, 6. Omán 0
B csoport: 1. Katar 8 pont, 2. Horvátország 6, 3. Magyarország 4, 4. Spanyolország 4, 5. Uruguay 2, 6. Tunézia 0

Vasárnap magyar idő szerint már hajnali öt órakor csobbannak a Perzsa-öböl vízébe a nyíltvízi úszók 5 km-en. Először a férfiak, majd 5 perccel később a nők rajtolnak. A magyar színeket négyen, Olasz Anna, Rohács Réka, Székelyi Dániel és Rasovszky Kristóf képviselik.Befejezik a strandkézilabdázók a csoportküzdelmeket. A magyar férfi válogatott a horvátokkal, a nők az argentínokkal mérkőznek. A nők a mérkőzés eredményétől függetlenül már ott vannak a negyeddöntőben. A férfiak győzelem esetén a második helyen végezhetnek. A folytatásban a két csoport továbbjutott csapatai keresztbe mérkőznek (1-4, 2-3).

(MOB, Fotók: MOB/Szalmás Péter)