A november 26-ai közgyűlésen új alelnöke lehet a MOB-nak

A november 26-ai közgyűlésen új alelnöke lehet a MOB-nak

2022. 11. 11.
Megosztás


November 26-án (szombaton) 10 órától a Puskás Arénában tartja közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság. Az új összetételű testület újra a magyar sport parlamentje lehet. A 127 éves ötkarikás szervezet 127 tagot számlálhat. A tagok új alelnököt és felügyelőbizottsági tagot is választanak.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége a november 9-ei ülésén határozott a napirendi pontokról, majd értesítette és hívta meg a tagokat. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke akkor arról tájékoztatott, hogy a közgyűlésen az új alapszabály értelmében újra összeállhat a „magyar sport parlamentje”; a tagszervezetek igen lelkesen delegálják a küldöttjeiket, a tagság 127 fős lehet, létszámban már jól állunk, közel 100-an már megkapták a nyilvántartásba vételről szóló visszaigazolást – de ez a szám még napról-napra változik.

A közgyűlés napirendjén a 2023-as és 2024-es olimpiai események, valamint a párizsi nyári játékok sportági előrejelzései mellett alelnökválasztás is szerepel. Mint ismert, az egyik alelnöki tisztet Schmidt Gábor töltötte be, de nyári, helyettes államtitkári kinevezését követően lemondott posztjáról; a másik alelnök továbbra is dr. Deutsch Tamás.

Ide kattintva olvasható a MOB november 26-ai közgyűlésének meghívója, benne a napirendi pontokkal és az alelnökválasztással, felügyelőbizottsági tag megválasztásával kapcsolatos tudnivalókkal.

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)