A pályán érte agyvérzés a kiváló játékost

A pályán érte agyvérzés a kiváló játékost

2012. 10. 03.
Megosztás

Klubja, a szlovén Krim Ljubljana felkészülési mérkőzésének kezdete előtt a pályán kapott agyvérzést a brazil női válogatott tagja, Daniela Piedade.

A 33 esztendős kézilabdázó kómába esett, amelyből a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően már magához tért, de nem tudni, létfontosságú szervei szenvedtek-e maradandó károsodást.
A klub vezetői a sokk után már mernek derűlátóak lenni, ugyanis a játékos már mosolygott, beszélt, sőt normálisan képes enni is. Bár ilyesmiről még korai beszélni, nem tartják kizártnak azt sem, hogy az egyelőre intenzív kórházi kezelésben részesülő Piedade egy napon folytatni kívánja majd a karrierjét.

Hétfőre jelentősen javult az állapota, a Krim klubigazgatója, Goran Dujic már arról számolhatott be, hogy nemrég igazolt légiósuk "bámulatos gyorsasággal jön rendbe", s meggyőződése, hogy teljesen fel fog épülni.
Arról azonban nem tudott nyilatkozni a direktor, hogy a brazil játékos visszatérhet-e a pályára, és ha igen, mikor.

Piedade, aki három olimpián, az athénin, a pekingin és a londonin is szerepelt, Ljubljana előtt Ausztriában, a Németh András irányította Hypo NÖ együttesében kézilabdázott tíz éven át.
A Krim Ljubljana és a Podravka Koprivnica a Bajnokok Ligájában azonos csoportban szerepel a Győri Audi ETO KC-val.

(Forrás: MTI)