200 nap Pekingig - olimpiai bajnok korisaink üzennek a tokiói olimpikonoknak

A pekingi téli olimpia szervezői nem gondolnak halasztásra

2020. 07. 24.
Megosztás

A 2022-es pekingi téli olimpia szervezői részletes elemzést készítenek arról, hogy a 2020-as tokiói…

A 2022-es pekingi téli olimpia szervezői részletes elemzést készítenek arról, hogy a 2020-as tokiói nyári játékok 2021-re halasztása milyen hatással lehet a terveikre.

A pekingi házigazdák közölték: szoros együttműködésben állnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) annak érdekében, hogy biztosítsák e „különleges helyzet” megfelelő kezelését.

A NOB és a japán szervezők a múlt héten jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztják a tokiói olimpiát, majd hétfőn kijelölték az új időpontot is, amely 2021. július 23. – augusztus 8. A halasztással kapcsolatban a MOB közleményt adott ki, majd Kulcsár Krisztián elnök és Vékássy Bálint főtitkár interjúban fejtette ki a MOB álláspontját.

A pekingi téli játékok tervezett nyitó napja 2022. február 4.

Az átszervezéssel a téli és nyári olimpia között csupán hat hónap telik el. A pekingi szervezők azt mondták, az előkészületek terén minden rendben halad, s nincs tervben halasztás.

„Hiszünk abban, hogy a tokiói nyári és a pekingi téli játékok is sikeres lesz” – áll a közleményükben.

A kínai főváros 2015-ben nyerte el a 2022-es rendezés jogát, s ezzel az első olyan város lett, amely nyári és téli olimpiának is otthont adhat. Nyári olimpiát 2008-ban rendeztek Pekingben.

(MTI, MOB, fotó: Getty Images)