A súlylökés kertvárosi specialitás lett

A súlylökés kertvárosi specialitás lett

2012. 09. 25.
Megosztás

A szeptember hagyományosan a szabadtéri rendezvények időszaka. A XVI. kerület legjelentősebb őszi programját, a Kertvárosi Vígasságokat is szeptember 22-23-án rendezték.

Az eseményen szokás szerint a kerületi civil szervezetek, intézmények és helyi közösségek is részt vettek. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör immár második alkalommal használta fel a rendezvényt a klub és az olimpiai eszme népszerűsítésére. A névadó 75. születésnapjára tekintettel ezúttal egy súlylökő versenyt rendeztek, melyre bárki benevezhetett.

"25 fő vett részt a programon, és nagy örömünkre több mint negyvenen töltötték ki a londoni olimpiával kapcsolatos totónkat is – mondta Borovitz Tamás, a baráti kör elnöke.
- Az alkalmi súlylökő versenyt egy édesapa nyerte 10.25 méteres dobással. A győztes sokáig holtversenyben állt a fiával, ám az utolsó dobásával sikerült 40 cm-rel túlszárnyalnia őt. A női versenyt 7.90 méterrel nyerték, míg a gyerekek versenyében a legnagyobb dobás 5 méter körüli volt. "

Csak érdekességképpen az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Varjú Vilmos 1971. július 31-én 20.45 métert dobott, és ezt a csúcsát harminc évig senkinek sem sikerült megdöntenie.

(Forrás: Riersch Tamás)