A szinkronúszókhoz látogatott a sportigazgatóság

A szinkronúszókhoz látogatott a sportigazgatóság

2020. 08. 06.
Megosztás


A szinkronúszó-válogatott edzésére látogatott a Magyar Olimpiai Bizottság Sportigazgatósága, folytatva a július végén megkezdett sportszakmai látogatások sorozatát. A sportszakemberek a margitszigeti Széchy Tamás uszoda műugrómedencéjében készülő legjobb junior és felnőtt versenyzőinkkel ismerkedhettek meg.

Az első sportszakmai találkozó a karatésokhoz vezetett. Mint akkor megírtuk, a látogatások célja a sportszakmai kapcsolatok elmélyítése nem csak irodai, elméleti, hanem gyakorlati környezetben is, valamint ismerkedés az olimpiai sportágak szakmai vezetőivel és válogatott versenyzőivel. Erre kiváló lehetőségeket teremtenek az edzőtáborok, összetartások, közös edzések.

A margitszigeti találkozó is igazolja, hogy a sportigazgatóság nem csak a legeredményesebb hazai olimpiai sportágakkal való jó kapcsolat kialakítására törekszik, hanem többek közt a karatésokkal és a szinkronúszókkal is ezen az úton jár.

A szinkronúszó-szövetség még július elején rendezett válogatót, melyet követően alakult ki a 21 fős keret, benne két páros egységgel (Apáthy Anna – Hungler Szabina, Gács Boglárka – Farkas Linda), akik az olimpiai kvalifikációs versenyrendszerben is részt vehetnek, egymással megmérkőzhetnek, és egyben készülhetnek a jövő tavasszal megrendezésre kerülő tokiói kvalifikációs tesztversenyre is.

A felkészítés csapatmunkában, több edzővel valósul meg, Árkovics Petra megbízott szövetségi kapitány és Karsai Zsófia szövetségi edző irányítása mellett. A versenyzők átlagosan heti 27-30 órát edzenek.

A szövetség több tehetséges fiatalt is számontart, közülük többen inkább a 2024-es párizsi olimpiára érhetik el nemzetközileg is eredményes csúcsformájukat. A hosszú távú gondolkodás illeszkedik a szövetség sportágfejlesztési stratégiájához.

Érdekességként, az edzéslátogatásra – mely több mint 5 órán keresztül tartott – augusztus 4-én került sor, azon a napon, amelyen az eredetileg kiírt tokiói olimpia páros rövidprogramját rendezték volna.

A MOB Sportigazgatóságának szakmai látogatássorozata ősszel folytatódhat.

(MOB, fotó: MOB)