A szlovénok meglepték a mezőnyt Zakopanéban

A szlovénok meglepték a mezőnyt Zakopanéban

2013. 01. 12.
Megosztás

Meglepetésre Szlovénia nyerte meg a síugrók világkupa-csapatversenyét a lengyelországi Zakopanéban a hazaiak és Ausztria előtt.

A zakopanei csapatverseny elején még úgy tűnt, hogy a lengyelek a hazai közönség buzdítása közepette rommá vernek mindenki. Ám hiába kezdtek jól, hiába vezettek az első kör, vagyis az első négy ugrás után 25 ponttal, a folytatás már közel sem sikerült úgy, ahogy szerették volna.
Ugyanakkor nem a németek, a norvégok vagy az osztrákok jöttek fel rájuk, hanem a szlovének. Jaka Hvala mindkét ugrásával a legjobbnak bizonyult a saját sorozatában, ő volt az aki megalapozta a későbbi első helyet.

Az osztrákoknak a betegeskedő Gregor Schlierenzauer távollétében nem volt esélyük a győzelemre, számukra maradt a harmadik pozíció. A norvégok szereplése a legnagyobb csalódás. Az északiak a legelső sorozat után még az élen álltak, ám Rune Velta hiába ugrott nagyszerűen, a többiek borzasztóan szerepeltek. A norvég négyes végül csak a hetedik lett.

SÍUGRÁS, VK-VERSENY, ZAKOPANE (Sáncméret: 134 méter (rekord: 140.5, Simon Ammann (svájci) – 2010)
Csapatverseny: 1. Szlovénia (Jurij Tepes, Robert Kranjec, Jaka Hvala, Peter Prevc) 963.5, 2. Lengyelország (Piotr Zyla, Maciej Kot, Krzysztof Miezus, Kamil Stoch) 954.4, 3. Ausztria (Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern, Stefan Kraft) 931.1

(Forrás: MTI)