A tokiói Japán Ház Phjongcshangban a 2020-as játékokat népszerűsíti

A tokiói Japán Ház Phjongcshangban a 2020-as játékokat népszerűsíti

2018. 03. 07.
Megosztás


A 2020. július 24. és augusztus 9. között megrendezésre kerülő XXIII. tokiói nyári olimpia szervezői az esemény népszerűsítésének jegyében hozták létre a Japán Ház névre hallgató látogatóközpontot, mely nem csak a phjongcshangi téli olimpián, de a paralimpián is nyitva áll az érdeklődők előtt.

Az interaktív tárlat bemutatja a 2020-as tokiói olimpia eddigi előkészületeit és helyszíneit, beleértve a hivatalos kabalaállatokat és a versenynaptárat.

A látogatóknak lehetőségük nyílik a tokiói olimpikonok bőrébe bújni egy interaktív fényképtechnológia segítségével, és megismerhetik az olimpián bemutatkozó új sportágakat. 2020-tól az olimpián a hullámlovaglás, a baseball/softball, a karate, a gördeszkázás, és a falmászás; a paralimpián pedig a para-taekwondo, illetve a para-asztalitenisz kerül bevezetésre.

Továbbá a vendégek megismerhetik a japán főváros legfőbb látványosságait, a japán kultúrát, gasztronómiát és az ország természeti kincseit. Bemutatásra kerülnek a phjongcshangi olimpián és paralimpián résztvevő japán sportolók, és megtekinthető a japán csapat formaruhája.

A Japán Ház emellett az országban megrendezésre kerülő 2019-es rugby világbajnokságot is népszerűsíti.

A látogatóközpont egész nap megtekinthető a Gangneung Olimpiai Parkban, március 9. és 18. között a paralimpia idején is.

(tokyo2020.org)