A Vasas nyerte a debreceni vízilabdatornát

A Vasas nyerte a debreceni vízilabdatornát

2012. 09. 17.
Megosztás

A debreceni előkészületi vízilabda torna vasárnapi programjában a honi bajnoki címet védő angyalföldiek két góllal nyertek a legutóbbi ob I-es idényben ezüstérmes Eger ellen, és ez - jobb gólkülönbségüknek köszönhetően - elegendő volt a végső sikerükhöz is, mivel a két nap után szintén veretlen Szolnok csak eggyel tudta legyűrni a szerb Partizan Beogradot.

A pénteki nyitónapon a Vasas és a Szolnok döntetlent játszott egymással.
A nemzetközi felkészülési tornát a Vasas nyerte meg veretlenül, jobb gólkülönbséggel a második, szintén veretlen Szolnok előtt. Az Eger, a Partizan Belgrád és a házi gazda Debrecen két-két győzelemmel, a Fradi pont nélkül zárta a tornát. A torna gólkirálya Vámos Márton (Vasas) lett 11 góllal, a legjobb játékosnak Steinmetz Ádámot (Vasas), a legjobb kapusnak Braniszlav Mitrovicsot (Debrecen) választották.
A torna rendezői külön köszöntötték Juhász Györgyöt, a londoni olimpia döntőjének egyik játékvezetőjét, aki a debreceni meccseken is bíráskodott.

Vasárnapi eredmények:
Eger-Vasas 7:9 (3:2, 0:3, 3:3, 1:1)
G.: Salamon, Varga II. Zs. 2-2, Gerritse, Graham, Chilkó, ill. Brguljan, Csapó, Vámos, Oeler 2-2, Fazekas
Partizan Belgrád-Szolnok 9:10 (2:4, 0:2, 4:2, 3:2)
G.: Dedovics, Mitrovics 3-3, Cuk, Csucskovics, Basara, ill. Pásztor 3, Georgescu 2, Hosnyánszky, Alekszics, Marnitz, Kis G., Negrean
Debrecen-FTC 8:5 (0:0, 2:3, 3:0, 3:2)
G.: Letica 3, Weszelovszky 2, Vindisch, Halek, Komlósi, ill. Korényi, Fülöp, Jansik, MacDonell, Paján

(Forrás: debrecen online, fotó: vlv.hu)