A vb-ezüstérmes Sastin Marianna kihagyja a tavaszi birkózóidényt

A vb-ezüstérmes Sastin Marianna kihagyja a tavaszi birkózóidényt

2013. 02. 09.
Megosztás

A kötöttfogású birkózás múlt heti nyitánya után vasárnap 12 órakor a Vasas Fáy utcai edzőcsarnokában megkezdődik a versenyidény női birkózásban és szabadfogásban is. A viadal nagy hiányzója - tudatta a szövetség szombaton az MTI-vel - Sastin Marianna lesz, aki a márciusi Európa-bajnokságon sem indul.

Wöller Ákosnak, a női válogatott edzőjének bejelentése szerint a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Sastin nem indul az évnyitón, sőt kihagyja az egész tavaszi versenyidényt, mivel makacs vállfájdalom kínozza. Muszáj rendbe hozni, hogy teljesen egészségesen és feltöltődve készülhessen fel a szeptemberi budapesti világbajnokságra - indokolt a szakvezető.

A szabadfogásban viszont úgy tűnik, hogy teljes lesz a mezőny, amelyben a magyarok mellett finn, német, szlovák és orosz birkózók is szőnyegre lépnek. Játékos-edzőként még a nemrég visszavonult Wöller Gergő is tervezi indulását.

Gulyás István szakágvezető a válogatott stabil tagjaitól, Hatos Gábortól, Veréb Istvántól, Ligeti Dánieltől és a biztatóan fejlődő Molnár Józseftől is meggyőző teljesítményt vár. Annak ellenére is, hogy a csapat edzőtáborból, kemény alapozó munka közben érkezik a megméretésre.

(MTI, Fotó: birkozoszov.hu)