20240228 031 MOB WIZZAIR

A Wizz Air utaztatja a Magyar Olimpiai Csapatot

2024. 02. 28.
Megosztás

A Wizz Air légitársaság lesz a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos utaztatója a párizsi ötkarikás játékokra a Magyar Olimpiai Bizottság és a légitársaság között szerdán megkötött együttműködési megállapodás értelmében. A sajtóeseményen köszöntöttek több, már párizsi kvótás sportolót és a gangwoni ifjúsági olimpián aranyérmet nyert leány 3x3-as jégkorong-válogatott tagjait is.

A Wizz Air együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air, mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra, biztosítva nekik, hogy időben és kényelmesen jussanak ki a versenyek helyszínére. Az olimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az ötkarikás játékokra, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a Magyar Olimpiai Csapat tagjaival.

20240228 030 MOB WIZZAIR
MOB-Média/Szalmás Péter

Az ünnepi esemény alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Gyulay Zsolt, a MOB elnöke látta el kézjegyével a szerződést.

„Büszkék vagyunk arra, hogy tovább fejlesztjük magyarországi hálózatunkat, tovább erősítve ezzel piacvezető pozíciónkat, és hogy Magyarország valaha volt legnagyobb légitársaságként mi repíthetjük a magyar csapatot az olimpiai játékokra. Bízom benne, hogy 63 budapesti és 73 magyarországi útvonalunk közül mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet, és hogy minél több utasunk fog együtt utazni a sportolókkal Párizsba” – mondta a Wizz Air vezérigazgatója.

Váradi József úgy fogalmazott, a társaság akarja támogatni a magyar sportolókat, az olimpiai mozgalmat, és akarta, hogy hivatalos szállító lehessen. Hozzátette, a játékok idején maximális rugalmassággal igyekeznek hozzáállni a magyar sportolók igényeihez, hogy az utazás ne jelentsen gondot a számukra, és minden energiájukkal a versenyeikre koncentrálhassanak.

20240228 020 MOB WIZZAIR
MOB-Média/Szalmás Péter

A Magyar Olimpiai Csapat támogatása mellett a Wizz Air a megszokottnál is több járatot üzemeltet majd Budapest és a Párizs-Orly repülőtere között, hogy a lehető legtöbb szurkoló tudja élőben is átélni az olimpiai élményt.

Gyulay Zsolt kiemelte, hogy a MOB több társasággal is tárgyalt, és magasan a Wizz Air adta a legjobb ajánlatot, ami a sportolók számára a legkényelmesebb megoldást biztosítja. „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy egy olyan konstrukció legyen kialakítva, ami eléri azt, hogy a sportolók bármikor, bármelyik időszakban kényelmesen ki tudjanak utazni az olimpiára” – hangsúlyozta az olimpiai bajnok sportvezető. „Nemcsak arról van szó, hogy a menetrendet hogy kell összeállítani, hanem a különleges bánásmód is fontos. Külön desk legyen, a túlsúllyal ne legyen probléma, ne kelljen sokat várni a reptéren, és egy olyan akkreditált reptéren szálljunk le, ahonnan a transzfer az olimpiai faluba könnyű legyen és kényelmesen megoldható.” A MOB vezetője megköszönte a Wizz Air támogatását, egyúttal megjegyezte, hogy az európai helyszínnek köszönhetően vélhetőleg sok magyar szurkoló lesz majd kint a versenyeken, és a mostani megállapodás által az ő utazásuk is sokkal könnyebbé válhat.

20240228 025 MOB WIZZAIR
MOB-Média/Szalmás Péter

„Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Olimpiai Csapatnak mától van hivatalos légitársaság partnere, ez azért is fontos, mert így az olimpiára készülő sportolók kényelmesen utazhatnak, és már az olimpiára vezető úton érezhetik a támogatást” – mondta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. „Jelenleg 92 kvótásunk vagy szintesünk van, de várhatóan 180-190 tagú csapattal utazunk majd Párizsba, és bízunk benne, hogy minél fényesebb érmekkel térünk haza – az Aranygéppel. Merthogy a szerződés értelmében augusztus 12-én a párizsi olimpián érmet szerző magyar sportolók együtt jönnek majd haza az Aranygéppel.”

20240228 026 MOB WIZZAIR
MOB-Média/Szalmás Péter

A résztvevőket dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is köszöntötte, majd gratulált a MOB és a Wizz Air együttműködéséhez. A sportpolitikus elmondta, a sportirányításban dolgozókat hosszú ideje az befolyásolja minden döntésükben, hogy olyan állapotot hozzanak létre az olimpia és paralimpia évére, amelyben a sportolóknak semmi másra nem kell fókuszálniuk, csak a saját teljesítményükre. Kiemelte, ennek érdekében adtak olyan támogatást a Magyar Olimpiai Bizottságnak – és a paralimpiai bizottságnak is –, ami elősegíti azt, hogy ilyen megállapodások születhessenek.

20240228 027 MOB WIZZAIR
MOB-Média/Szalmás Péter

A rendezvényen köszöntötték a gangwoni téli ifjúsági olimpián sporttörténelmi aranyérmet nyert leány 3x3-as jégkorong- és a dohai vizes vébén ezüstérmet, ezzel párizsi indulási jogot szerző női vízilabda-válogatott tagjait, valamint több, már olimpiai kvótás versenyzőt, köztük Molnár Dóra és Márton Richárd úszót, Cziffra Bettina Lili tornászt, Vas Kata Blanka kerékpárost, illetve Fekete Ádám és Korisánszky Dávid kenust.

20240228 032 MOB WIZZAIR
MOB-Média/Szalmás Péter

A kvótások jelképesen megkapták a Wizz Air beszállókártyáját is.

20240228 006 MOB WIZZAIR
MOB-Média/Szalmás Péter

Az eseményen részt vett több sportvezető, többek közt dr. Fürjes Balázs és Gyurta Dániel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, valamint dr. Wladár Sándor MOB-alelnök, az úszószövetség első embere, Fábián László MOB-főtitkár, Bíró Péter, az NSÜ elnök-vezérigazgatója, Kovács Zoltán, a jégkorongszövetség szakmai alelnöke, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna elnökségi tag, Sipos Levente főtitkár, továbbá Hüttner Csaba a kajak-kenusok, Martinek János az öttusázók, Cseh Sándor a női vízilabdázók szövetségi kapitánya is.