Alpesi sí: Fenninger duplázott Äréban, az élen összetettben

Alpesi sí: Fenninger duplázott Äréban, az élen összetettben

2014. 03. 08.
Megosztás

Ahogy csütörtökön, úgy pénteken is a szám olimpiai ezüstérmese, az osztrák Anna Fenninger nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának óriás-műlesikló versenyét a svédországi Aaréban.

Az első futamban még nem voltak olyan nagyok a különbségek, Fenninger mindössze 12 századdal előzte meg a francia Anemone Marmottant, és 42 századdal a szlovén Tina Mazét. A másodikban azonban a győzelemre is esélyesek közül Maze és Marmottan is bukott, így Fenningernek egy biztonsági menet is elég lehetett az első helyhez.

Fenninger, aki a szám olimpiai ezüstérmese, nem fogta vissza magát, mindent beleadott, s végül 61 századot vert a német Viktoria Rebensburgra. Az osztrák klasszis duplázott, hiszen a csütörtöki, szintén óriás-műlesikló viadalon is első lett.

Ami ennél is fontosabb, hogy Fenninger átvette a vezetést az összetett világkupában Maria Höfl-Rieschtől, igaz, előnye mindössze hét pont a némettel szemben.

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, ÄRE (SVÉDORSZÁG)

Női óriás-műlesiklás: 1. Anna Fenninger (osztrák) 2:00.15, 2. Viktoria Rebensburg (német) +0.61, 3. Jessica Lindell-Vikarby (svéd) +0.68

A szakági vk állása (még 1 verseny van hátra)
1. Jessica Lindell-Vikarby 432 pont, 2. Anna Fenninger 418, 3. Maria Pietilä-Holmner (svéd) 299

Az összetett vk állása (még 5 verseny van hátra)
1. Anna Fenninger 1151, 2. Maria Höfl-Riesch 1144, 3. Tina Weirather (liechtensteini) 943

(Forrás: NSO, MTI)