Ancsin, Szabó és Kovács olimpiai kvótaszerzésért utazik Kínába

Ancsin, Szabó és Kovács olimpiai kvótaszerzésért utazik Kínába

2012. 05. 09.
Megosztás

Három súlycsoportban – 51, 60 és 75 kg – már a női ökölvívás is megmutathatja magát a londoni olimpián. Hogy kik lehetnek a premier főszereplői, arról a holnap kezdődő kínai kvalifikációs világbajnokság hivatott dönteni.

A 3.5 millió lakosú, Pekingtől 300 kilométerre lévő Csinhuangtaóban a három súlycsoport első nyolc-nyolc versenyzője szerez kvótát a londoni játékokra. Valamennyi, olimpián érintett súlycsoportban hatalmas mezőny indul – előzetesen 50-60 főről lehetett hallani –, ahol a magyarok közül a világbajnoki 5., az EU-bajnokságon ezüst- és bronzérmes Ancsin Katalin (51 kg), az Európa-bajnoki ötödik, hétszeres magyar bajnok Szabó Beáta (60 kg) és a kétszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok Kovács Mária (75 kg) szerezhet jogot az ötkarikás játékokra. Ehhez „csak” annyit kell tenniük, hogy Kínában bekerülnek súlycsoportjukban a legjobb négy európai ökölvívó közé.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Kovács László szövetségi kapitány egyaránt úgy véli, ha a fiatal, tapasztalatlan csapat egy kvótát szerez a világbajnokságon, elégedettek lehetünk.

A képen Ancsin Katalin és Kovács Mária

(Forrás: MTI)