001

Antidopping: Újabb tájékoztató a MOB-ban, Párizs jegyében

2024. 05. 31.
Megosztás

Május 29-én újabb doppingellenes tájékoztatót tartott a párizsi olimpiára készülő magyar küldöttség tagjainak a Magyar Olimpiai Bizottság szervezésében a Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO). Az olimpiai részvételhez szükséges ismereteket Kalló Barbara, a Magyar Antidopping Csoport munkatársa tolmácsolta. Az online bekapcsolódás lehetőségével több mint 400-an éltek.

Az első tájékoztatót március 19-én rendezték (a témakörök a cikkben olvashatóak) a MOB-székházban, több mint 500 – főképp online – résztvevővel. A mostani előadáshoz 416-an csatlakoztak az interneten keresztül, néhányan személyesen hallgatták meg az előadást.

004
MOB-Média/Szalmás Péter

A május 29-ei, második előadás hallgatóságát a MOB részéről dr. Bartha Csaba operatív igazgató üdvözölte. „Örvendetes, hogy ismét több százan követik az online térben az előadást. Mindenki jól tudja, hogy ez a minimum-követelmények része, azaz egyszer kötelező a részvétel. A Magyar Olimpiai Bizottságnak, a kormányzatnak, a sportért felelős államtitkárságnak nem lehet más a célja, mint a tiszta felkészülés! Éppen ezért a MOB az antidopping-csoporttal közösen biztosítja számotokra ezt a fajta felvilágosítást” – fogalmazott a sportvezető. Hozzátette: jelenleg 18 sportágban 161 sportolónak van párizsi olimpiai kvótája, a sikeres részvétel céljából a MOB folyamatosan szervezi a sportági konzultációkat.

003
MOB-Média/Szalmás Péter

A Magyar Olimpia Bizottság az olimpiai események tekintetében is a tiszta felkészülést és versenyzést támogatja, zéró toleranciát hirdet a tiltott teljesítményfokozás tekintetében. A tájékoztatón való egyszeri részvétel az egyik feltétele az – MOB közgyűlése által is elfogadott – olimpiai részvételhez, a nevezéshez szükséges minimum-követelményeknek.

A témában bővebb információk a MOB honlapján (például a MOB Doppingellenes Szabályzata), az olimpia.hu - n és a Magyar Antidopping Csoport oldalain (például tiltólista), az antidopping.hu - n olvashatóak; a felmerülő kérdések esetén a MACS-kapcsolat ide kattintva elérhető.