DSC02567

Aranyérmes a teqball vegyes páros Krakkóban

2023. 06. 30.
Megosztás

Aranyat ért Vasas Lea és Katz Balázs pénteki menetelése a 3. Európa Játékok teqball-versenyében. A vegyes páros fesztiválhangulatban, a szerbekkel csapott össze az esti fináléban Krakkó történelmi belvárosának főterén.

Jól kezdett a zöld mezben játszó magyar kettős, előnyét végigvitte a szetten, amelyet 8-5-ös előnynél Katz Balázs ápolása miatt szakított meg kényszerszünet. Ez sem törte meg a magyar páros lendületét, akik magabiztos előnnyel nyerték Maja Umicevic és Nikola Mitroaz ellen az első felvonást. A második szett elején többet hibázott a duó, amely aztán a játékrész derekán el tudott lépni riválisától, és szettveszteség nélkül diadalmaskodott a tornán. A harmadik helyezett a hazai közönség előtt fesztiváli hangulatban játszó lengyel páros lett. A magyarok mind a hat meccsüket megnyerték a nap folyamán, szettet sem vesztettek.

DSC02417
MOB-Média/Szalmás Péter

„Az volt a cél, hogy megszerezzük az aranyérmet. Az előző két nap nem úgy sikerült a csapatnak, ahogy terveztük, úgyhogy némi nyomás volt rajtunk, hogy jó lenne, ha az első magyar érmet megszereznénk, és az arany lenne. Boldog vagyok, hogy végig jó teljesítményt nyújtottunk, és amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. A játékosok életében is mérföldkő ez: először szerepel a teqball Európa Játékokon, ez nagyon nagy szó” – mondta a győzelem után Vasas Lea.

„Nem tudtam ennél szebb végkifejletet elképzelni a mai nap végére. Maga a helyszín is sokat adott ehhez a győzelemhez: nagyon jó érzés volt Krakkó főterén játszani, rendkívül impozáns környezetet nyújtott a döntőnkhöz” – nyilatkozta Katz Balázs.

Ezzel a magyar küldöttség hatodik aranyérmét nyerték a játékokon, a sportágban ez volt az első magyar dobogós helyezés a multisporteseményen.

(MOB-Média, MTI)