Nem jutottak döntőbe a légpisztolyos hölgyek

Aranyos hétvége több olimpiai sportágban – összefoglaló

2016. 11. 21.
Megosztás


Több olimpiai sportágban is remekeltek a magyar sportolók a hétvégén: a birkózóknál, a sportlövőknél és a tornászoknál is elsőségeknek örülhettünk. Összefoglaló a hétvége fontosabb magyar vonatkozású sporteseményeiről, a teljesség igénye nélkül.

BIRKÓZÁS

Három arany- egy ezüst- és két bronzérmet szerzett a magyar kötöttfogású birkózóválogatott a finnországi Vantaában rendezett nemzetközi versenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Losonczi Ottó 66, Kéri Zoltán 80, míg Lám Bálint 130 kilogrammban diadalmaskodott. Mellettük Szabó Patrik a 85 kilósok mezőnyében végzett a második helyen, Szabó László a 80, Németh Iván pedig a 98 kilogrammos súlycsoportban lett harmadik.

A női válogatott Bukarestben szerepelt a csapat Európa Kupán, melyre a márciusi Európa-bajnokságon mutatott teljesítménye alapján kapott meghívást. A Réczi Bianka (48 kg), Váncza Ivett (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (58 kg), Sleisz Gabriella (60 kg), a riói olimpikon Sastin Marianna (63 kg), Wilson Vanessa (69 kg) és a szintén riói résztvevő Németh Zsanett (75 kg) összeállítású együttes a csoportban Ukrajnától és Oroszországtól is kikapott, majd a helyosztón legyőzte Bulgária legjobbjait, így az ötödik helyen végzett.

SPORTLÖVÉSZET

Tobai-Sike Renáta megnyerte a női légpisztolyosok versenyét a horvátországi Beli Manastirban rendezett nemzetközi 10 méteres sportlövő viadalon.

A verseny honlapja szerint a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, riói olimpikon magyar versenyző a 40 lövéses alapversenyből 380 körrel az első helyen jutott a döntőbe, melyben 197,9 kört elérve diadalmaskodott. Női légpuskában a mindössze 15 éves Horvát Zoé és ikertestvére, Lea is fináléba került. Előbbi aztán a második helyet szerezte meg, míg utóbbi az ötödik helyen zárt.

A férfiaknál légpuskában Hári Péter lett a második, míg légpisztolyban Csizmadia András végzett a harmadik helyen.

TORNA

Berki Krisztián győzelmét hozta a Cottbusban rendezett világkupa-viadal: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász teljes nyugalommal vágott neki a lólengés döntőnek, ahol 6.7-es kiindulójú gyakorlatát hibátlanul adt elő, ezt pedig a zsűri 15.766 ponttal jutalmazta. Így egy év kihagyás után első külföldi világkupáját is megnyerte az olimpiai bajnok.

A hölgyeknél a két olimpikon, Böczögő Dorina és Kovács Zsófia parádézott szombaton. A riói résztvevő Kovács Zsófia szépen kivitelezett felemáskorlát gyakorlatával megnyerte a döntőt, ahol 14.133 pontot kapott. Bár második ugrása nem lett hibátlan, ugráson is érem került nyakába, méghozzá bronz, pontszáma 13.866 lett. Böczögő Dorina ugyanitt a második helyen végzett 13.899 ponttal, míg felemáskorláton is a dobogó második fokára állhatott 13.233 ponttal.

A részletekről ide kattintva olvashatnak.

ÚSZÁS

A szokásoknak megfelelően válogatottak sora, köztük olimpiai érmesek, így Cseh László és Kapás Boglárka is indult az egyetemi és főiskolai úszó országos bajnokságon, a Tüske-uszodában. Tizenhat felsőoktatási intézmény csaknem 200 hallgatója vett részt az eseményen, jóval többen, mint az elmúlt esztendőkben bármikor.

A részletekről ide kattintva olvashatnak.

VÍVÁS

A harmadik helyen végzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott a Buenos Aires-i világkupa-versenyen. A Somfai Péter, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Berta Dániel összeállítású csapatnak a bronzéremért a csehekkel kellett mérkőzni, akiket szoros csatában 27–26-ra vert a magyar válogatott.

A nap során korábban a Márton Anna, Záhonyi Petra, Pusztai Liza, László Luca összeállítású kardegyüttes ugyancsak harmadikként végzett Orléans-ban.

(MOB/MTI, fotó: MTI)