Asztalitenisz Eb, Lignano: Arlóy Zsófia már érmes!

Asztalitenisz Eb, Lignano: Arlóy Zsófia már érmes!

2013. 09. 29.
Megosztás

Arlóy Zsófia (8-as kategória, a képen jobbra ) mindenképpen éremmel zár a Lignanóban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon. Játékosunk vasárnap második csoportmérkőzését is megnyerte, ezúttal svéd ellenfelét győzte le 3-1-re, és záró selejtezőjén a csoportelsőség a tét. Arlóy Zsófia hétfőn utolsó csoportmeccse után az elődöntőben folytatja szereplését, ami azt jelenti, hogy a bronzérem már biztosan megvan!

Bicsák Bettina (10, a képen balra) szombati veresége után második csoportmérkőzését hétfőn játssza, orosz ellenfele szintén elveszítette első meccsét, ha játékosunk nyer továbbjut, ha veszít, kiesik.

Major Endre (1) második csoportmeccsét 1-2-ről fordítva 3-2-re megnyerte ír ellenfelével szemben, és bejutott a negyeddöntőbe, de nem tudta vállalni a mérkőzést a londoni paralimpiai bronzérmese, a brit Paul Davies ellen. Aranyosi Péter, válogatottunk szakvezetője elmondta, hogy Major Endre gyomorrontás miatt nem tudott játszani, de a szerdán kezdődő csapatversenyig felépül.

Zborai Gyula (8) két győzelem után vasárnap utolsó csoportmeccsét is megnyerte, ezúttal 3-0-ra nyert egy orosz játékos ellen, és százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább. Ugyanebben a kategóriában Csonka András szombaton lejátszotta selejtezőit, egy győzelemmel, egy vereséggel ment tovább, hétfőn mindketten a nyolcaddöntőben folytatják szereplésüket.
Berecki Dezső (9) utolsó csoportmeccsén 3-1-re nyert holland riválisa ellen, két győzelemmel, egy vereséggel második helyen továbbjutott.

Londoni paralimpiai aranyérmesünk, Pálos Péter (11) francia ellenfelét 3-1-re, orosz riválisát 3-0-ra verte, és hibátlan teljesítménnyel jutott tovább.

„Az eddigi eredményeink jobbak, mint amit előzetesen reméltem, a játékosok eddigi teljesítménye alapján több jó eredmény is benne van a csapatban” – mondta Aranyosi Péter. „Zsófi szereplése nagyon kellemes meglepetés, két olyan ellenfelet győzött le, akik előtte vannak a világranglistán, ezekkel az eredményekkel nagyon közel került a világbajnoki részvételhez.”

(Forrás: Bernau Péter)