Asztalitenisz Szlovák Open, Pozsony: Berecki Dezső legyőzte a paralimpiai bajnokot!

Asztalitenisz Szlovák Open, Pozsony: Berecki Dezső legyőzte a paralimpiai bajnokot!

2014. 05. 18.
Megosztás

Egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a mieink a pozsonyi Szlovák Open asztalitenisz-versenyen a csapatküzdelmek során. A legnagyobb bravúr Berecki Dezső (9-es kategória) nevéhez fűződik, aki megverte a kínaiak londoni paralimpiai aranyérmesét, Ma Lint!

A 11-es kategóriában londoni paralimpiai bajnokunk, Pálos Péter ukrán csapattárssal két győzelemmel zárta a selejtezőt, az elődöntőben a duó 3-1-re nyert Japán ellen, a fináléban pedig 3-2-re múlta felül Dél-Koreát és megszerezte az aranyérmet.

A 9-es kategóriában Berecki Dezső és spanyol partnere két győzelemmel és egy vereséggel zárták a csoportküzdelmeket, a legjobb négy között fantasztikus teljesítménnyel nyertek 3-0-ra Kína ellen. A döntőben óriási csatában 3-2-es vereséget szenvedtek Ukrajnától, így a második helyen végeztek.

A 8-asok versengésében Csonka András és Zborai Gyula két győzelemmel jutottak be az elődöntőbe, ahol 3-0-ra kikaptak a belga, brit kettőstől és harmadikok lettek.

A többi magyar résztvevő – Arlóy Zsófia és Bicsák Bettina (10), Kaiser János és Major Endre (1), Dollenstein János orosz csapattárssal (3) – nem tudott továbbjutni a selejtezőből.

A mieink összesen egy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárták a Szlovák Opent.

(Bernau Péter)