Az atléták a 2016 év legjobbjait ünnepelték

Az atléták a 2016 év legjobbjait ünnepelték

2016. 11. 26.
Megosztás


A Magyar Atlétikai Szövetség pénteken este tartotta a Gerbaud Házban a 2016-os év MASZ Évzáró és Díjátadó Gáláját. Ünnepélyes keretek között adta át Gyulai Miklós, a MASZ elnöke és dr. Bartha Csaba, a MOB főtitkára az év legjobbjainak járó elismeréseket.

Köszöntötték az idei év nemzetközi eseményein kiemelkedő teljesítményt nyújtott atlétákat, az országos csúcsot elért versenyzőket és átadták az Európai Atlétikai Szövetség kitüntetéseit is.


Gyulai Miklós köszöntőjében elmondta, a 2016-os évben a magyar atlétika az olimpiai sportágak között jól teljesített. A sportág teljesítménygrafikonja is felfelé ívelő. A riói olimpián 19 sportolóval képviseltette magát a sportág, öten végeztek a legjobb 10 között. Márton Anita révén olimpiai érmes sportolót is ünnepelhettek.


Az Év férfi atlétája 2016-ban: Baji Balázs, a Békéscsabai AC országos csúccsal Eb-ezüstérmes, fedett vb-hatodik, olimpiai elődöntős gátfutója, edzője ifjabb Tomhauser István.Az Év női atlétája 2016-ban: Márton Anita, a Békéscsabai AC országos csúccsal olimpiai bronzérmes, Eb-ezüstérmes és fedett pályás országos csúccsal fedett vb-ezüstérmes súlylökője, edzője Eperjesi László.


Az Év edzője 2016-ban: Eperjesi László.

A fiatalabb korosztályok győztesei között volt két 2014. évi nanjingi olimpiai érmes sportoló is.


Az Év junior (U20) atlétái: Halász Bence Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia, kalapácsvetés (nanjingi ezüstérmes), edzői Németh Zsolt és Németh László.


Bajnok Eszter (nanjingi bronzérmes és a 2015. évi EYOF bronzérmese) Favorit AC, hármasugrás – távolugrás, edzői Lengyák György és Dovigyel Csaba.


Az Év ifjúsági (U18) atlétái: Pavuk Tira Békéscsabai AC, 2000 akadály, edzője Urbanikné Rosza Mária.

Elismerésben részesült riói olimpikonok egy csoportja:


(MOB)