AZ elnökség is zöld útat adott a férfi kajak négyesnek

AZ elnökség is zöld útat adott a férfi kajak négyesnek

2012. 07. 03.
Megosztás

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége támogatta Storcz Botond szövetségi kapitány előterjesztését, így a Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Pauman Dániel összetételű férfi kajaknégyes tagjaival kiegészül a londoni olimpián induló magyar csapat. A 13 fős válogatottból így már csak egyetlen hely kiadó. Ezen a héten szerdán, vagy legkésőbb csütörtökön az is eldől, hogy ki indulhat K-1 200 méteren.

Az elnökség véleménye szerint, az olimpia szempontjából bíztató a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése. A kontinensviadalon olimpiai számokban három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyert a csapat, miközben a magyar éremesélyesek közül Vajda Attila nem is vett részt a versenyen.
Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján, a válogatási időszak lezárultával az MKKSZ elnöksége arra kéri a sportág tagjait és támogatóit, hogy a következő hetekben segítsék a sikeres szerepléshez nélkülözhetetlen nyugodt felkészülést.
Az ülésén döntöttek a július 12-15. közötti portugáliai ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon induló csapat összetételéről, valamint az augusztus végi egyetemi és főiskola világbajnokságra utazó válogatott névsoráról is.

(Forrás: MTI)