Az első úszóverseny az Aquatics Centerben

2012. 03. 04.
Megosztás

Bő egy héten át, szombattól szombatig birtokolják a legjobb brit úszók a londoni vadonatúj vízi központot, a szigetországiak bajnokságának otthont adó Aquatics Centre-t, ahol a nyáron az ötkarikás játékok sportági versenyeit rendezik meg.

A hazai válogató viadalon azok a sportolók szereznek részvételi jogot az olimpiára, akik versenyszámaikban az első vagy a második helyen végeznek, továbbá teljesítik a brit szövetség által előírt szintidőket.

Az első, afféle vizes avatóversenynek, jelesül a műugrók olimpiai kvalifikációs Világkupájának az elmúlt héten otthont adó uszodaegyüttes felépítése mintegy 330 millió eurónak megfelelő összegbe került.

A két medencét – egy 50 méterest és egy 25-öst – magában foglaló létesítményt 160 méter hosszú, és 80 méter széles tető fedi, 17 és fél ezer ember befogadására alkalmas, és az olimpia után, az ideiglenes jelleggel telepített ülőalkalmasságok visszabontásával két és fél ezresre szűkül a nézőtéri kapacitása.

„Valóságos építészeti költemény” – áradozott az Aquatics Centre-ről Boris Johnson, London polgármestere, aki első ízben látva az uszodakomplexumot az EFE beszámolója szerint elképedve mondta: „Nem hittem volna, hogy ennyire szép lesz!"

A brit bajnokság eredményeit itt megtalálja

(Forrás: MTI)