Az olasz kormány is támogatja a 2026-os téli olimpiai pályázatot

Az olasz kormány is támogatja a 2026-os téli olimpiai pályázatot

2019. 04. 02.
Megosztás


Hivatalosan is megerősítették, hogy az olasz kormány aláírja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által megkövetelt garanciavállalást a Milánó és Cortina d’Ampezzo által, a 2026-os téli olimpiai és paralimpiai játékokra közösen benyújtott pályázatára.

A döntést az olasz sportminiszter, Giancarlo Giorgetti erősítette meg a NOB Értékelő Bizottságának látogatása kapcsán tartott sajtótájékoztatón. „Az olasz kormány elkötelezett a téli játékokat illetően. Conte miniszterelnök a napokban aláírja a felelősségvállalási és garnciális megállapodást”- közölte Giorgetti.

A dokumentum olyan garanciákat tartalmaz, mint a vízumok, emberi jogok, valamint, hogy a kormány biztosítja a több millió dolláros biztonsági költségvetést is, amit 415 millió euróra becsülnek, és olyan infrastrukturális projekteket is tartalmaz, amelyek segítik a társadalmi fejlődést, különösen a paralimpiai játékokhoz kapcsolódóan.

Ez egy jelentős álláspontváltozást mutat Giorgetti részéről, miután tavaly szeptemberben, Torino visszalépését követően „halottnak” nevezte az olasz pályázatot.

A bejelentés nagy előnyt jelent a Milánó-Cortina 2026 szervezőbizottságnak az egyetlen ellenfelével szemben, ugyanis Stockholm és Åre még mindig a svéd kormány támogatására vár.

(insidethegames.biz)