Az olimpiai bajnok Madaras Norbert lett a vízilabda-szövetség elnöke

Az olimpiai bajnok Madaras Norbert lett a vízilabda-szövetség elnöke

2022. 11. 21.
Megosztás


A Magyar Vízilabda Szövetség szombati közgyűlésén egyhangú szavazással választották meg elnöknek Madaras Norbertet a Duna Arénában. Az olimpiai bajnok egykori csapattársát, Vári Attilát váltja az elnöki székben.

A kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert megköszönte a küldöttek támogatását, és kijelentette, az MVLSZ a jövőben minden korábbinál hatékonyabban kívánja szolgálni a klubokat, illetve minden feltételt biztosítani fog a felnőtt és korosztályos válogatottak eredményességéhez. Egyelőre két évre kapott bizalmat, ám jelezte, mindenképpen hosszú távra tervez, azaz a párizsi játékokat követő választáson egy teljes ciklusra kíván bizalmat kérni a pólós társadalomtól – természetesen mindaz alapján, amit a következő két esztendőben kíván tenni a sportágért, az MVLSZ megújult csapatát irányítva.

„Azt nem ígérhetem, hogy a szövetség gólokat lő a jövőben, de gólpasszokat azért igyekszünk majd adni" – mondta programbeszédében. A játékosként egyaránt kétszeres olimpiai és világbajnok, többszörös BL-győztes kiválóság mindezt annak kapcsán említette, hogy tervei szerint a vízilabda-szövetség az irányítása alatt igazi szolgáltató szervezet kíván lenni.

„Egyértelmű, hogy a válogatottak eredményessége, az utóbbi időben újra kimagasló színvonalon teljesítő utánpótlás támogatása a prioritás, ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy kizárólag akkor maradhatunk a világ legjobbjai között, ha a klubok is megkapnak minden olyan segítséget, ami a sikeres működésükhöz nélkülözhetetlen" – szögezte le Madaras Norbert.

„Egyrészt a sportágban éltem le az életem, azaz a közeg teljes mértékben ismerős. Másrészt úgy gondolom, játékosként is több helyen megfordultam, több vízilabda-kultúrát is megismertem, öt éve klubvezetőként, három éve pedig elnökségi tagként, majd alelnökként tevékenykedve kellő vezetési tapasztalatot szereztem, továbbá ismerem a sportág struktúráját, és persze szembesülök a különböző problémákkal is, azaz pontosan látom, hol van szükség változtatásra, javításra, mi az, ami jól működik. Harmadrészt egy olyan nagy klubban dolgozhattam, mint a Ferencváros, ahol láttam, megtapasztalhattam, miként működik egy nagy szervezet, huszonegy szakosztállyal, mindez pedig felkészített egy olyan intézmény irányítására, mint a Magyar Vízilabda Szövetség. Az pedig, hogy több más klubhoz is van kötődésem, úgy gondolom, még inkább segít abban, hogy együtt gondolkozva, együtt dolgozva alakítsuk a sportág szempontjából legjobb, leghatékonyabb stratégiákat. Csapatjátékosok voltunk és hitem szerint vagyunk is mindannyian, közösen, egymásért dolgozva biztosan elérjük a céljainkat."

(MVLSZ, MOB fotó: MTI/Kovács Anikó)