Az olimpiai család tagjai is kaptak elismerést a Magyar Sport Napja alkalmából

Az olimpiai család tagjai is kaptak elismerést a Magyar Sport Napja alkalmából

2020. 05. 07.
Megosztás


A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket, ilyen eseményre a járványhelyzet miatt ezúttal nem volt lehetőség, de a díjakat odaítélték. Elismerést kapott az olimpiai család több tagja, korábbi sportolók, edzők, tudományos szakemberek, köztük Kovás Antal olimpiai bajnok judós, a MOB elnökségének tagja is.

A kiemelkedő edzői tevékenység és jelentős nevelő-oktató munka, valamint életmű elismerésére edzők, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek részére adományozható Bay Béla-díjban részesült Demeter György és Pócsföldi Ottó.

A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolók részére, valamint életmű elismerésére sportolók részére adományozható Csik Ferenc-díjat kapta az olimpiai bajnok kajakozó Kőbán Rita, az olimpiai ezüstérmes Komáromi Tibor, a MOB Sportszakmai Bizottságának tagja, és az olimpiai bajnok judós dr. Kovács Antal, a MOB elnökségének tagja. A sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében hosszú időn keresztül kifejtett kiemelkedő tevékenység elismerésére a testneveléssel és a sporttal foglalkozó civil szervezetekben, köztestületekben dolgozó személyeknek, továbbá a magyar testkultúra és sportélet fejlesztése érdekében a hazai és nemzetközi sportéletben hosszú ideig eredményesen dolgozó személyek részére adományozható Eszterházy Miksa-díjban részesült Bartos Adél és Péter Attila.

A testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak a szervezésében, fejlesztésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenység elismerésére az iskolai, diák- és egyetemi sport területén tevékenykedő személyek részére adományozható Keszei Endre-díjban részesült Halász József Attila, Egri Gyula és Juhászné Tóth Mária. A sport területén kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenység elismerésére adományozható Kemény Ferenc-díjat kapta dr. Szabó Tamás, a MOB korábbi alelnöke, az ötkarikás szervezet szakmai és tudományos bizottságának egykori vezetője, a Testnevelési Egyetem magántanára, dr. Gábor Antal Áron, a női vízilabda-válogatott orvosa - aki Rióban is a csapat mellett volt - és dr. Soós Ágnes, az OSEI főigazgatója, a MOB Orvosi Bizottságának tagja. Kiemelkedő tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült Bozsik Anna, Süli András József, Haide Éva, Esztergomy Zoltánné, Matolcsi István és Farkas Tibor, a birkózószövetség főtitkára, a MOB korábbi főmunkatársa.

(kormany.hu-MOB, fotó: MOB)