Parizs1

Az olimpiai falut is felmérte Párizsban a MOB küldöttsége

2023. 11. 16.
Megosztás

Kétnapos szakmai látogatáson járt Párizsban a Magyar Olimpiai Bizottság küldöttsége, melynek tagjai amellett, hogy egyeztetéseket folytattak a szervezőbizottsággal, többek közt az olimpiai falut is bejárták, így felmérhették a Team Hungary szálláshelyét is.

A MOB előre egyeztetett időpontban látogatott el a 2024-es játékok helyszínére. A küldöttséget Gyulay Zsolt MOB-elnök és Fábián László főtitkár vezette.

„A jövő évi olimpia helyszínén terepszemlét tartó magyar küldöttséget a MOB sportigazgatóságának, nemzetközi és marketingosztályának, valamint a leendő csapatirodának a tagjai alkották, így lehetőség volt minden szakmai területet alaposan felmérni. Ezek között is kiemelt jelentősége volt annak, hogy első alkalommal bemehettünk a még építés alatt álló olimpiai faluba. Megnéztük a különböző belső tereket, melyeket majd igénybe fognak venni a Magyar Csapat tagjai a hálószobáktól a tárolóhelységen át, a közös csapatirodán keresztül az egészségügyi szobáig. Felmértünk mindent, hogy tervezni tudjuk a belső berendezést, tudjuk, mi hogyan fog elférni. A helyszínen szerzett tapasztalatokat hamarosan az érintett sportági szakszövetségek vezetőivel is meg fogjuk osztani. Találkoztunk Habsburg György párizsi magyar nagykövettel és munkatársaival, akikkel átbeszéltük, hogyan, miben tudják leginkább segíteni a Team Hungary kinti tartózkodását. Külön bejártuk azokat a külső szállásokat, amiket a főméltóságok, vendégek, támogatók fognak igénybe venni” – tájékoztatott Fábián László, aki egyben a magyar olimpiai csapat vezetője is.

Parizs3
MOB-Média

Többen a szervezőbizottság székházában a nemzetközi szervezőcsapat szakmai tagjaival ültek tárgyalóasztalhoz. A Pulse elnevezésű székházban több mint kétezren dolgoznak a játékok sikeréért.

„A vendéglátók a jegyértékesítéstől a logisztikán, szállítmányozáson, akkreditáción keresztül a vendégek ellátásáig mindenre kiterjedő, naprakész tájékoztatást adtak a munkatársaimnak” – tette hozzá Fábián László.

Parizs2
MOB-Média

A delegáció néhány tagja – Deutsch Domonkos olimpiai attasé közreműködésével – a Külügyminisztériumban részt vett a 2. Diplomata Szemináriumon, ahol a szervezők elsősorban a főméltóságokra vonatkozó új információkat osztották meg.

Processed 091 A082 B 79 D0 4983 879 D ED2 E655 D2 BAD 52081 ABE 8 C1 B 4589 97 C5 0655 D4844512
MOB-Média

Magyarország jelenleg 12 sportágban 58 indulási joggal rendelkezik