Az olimpiai közvetítések történetéről nyílt kiállítás Madridban

Az olimpiai közvetítések történetéről nyílt kiállítás Madridban

2018. 11. 17.
Megosztás

Olimpiai játékok a képernyő mögött címmel nyílt kiállítás Madridban az ötkarikás közvetítésekért felelős Olympic Broadcasting Services (OBS) és az Olympic Channel székházában.

Az ünnepélyes megnyitón magas rangú sportdiplomaták is részt vettek, megtisztelte az eseményt többek között Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke és Alejandro Blanco, a Spanyol Olimpiai Bizottság elnöke is.

A kiállítás egyfajta történeti áttekintés: bemutatja, hogyan változott a technológia fejlődésével a közvetítések evolúciója, hogy vette át a rádió szerepét a televízió, és milyen innovatív lehetőségek vannak a jövő műsorszolgáltatásait illetően. A tárlaton interaktív eszközök segítségével pillanthatnak bele a látogatók abba, hogy milyen összetett munkát igényel egy-egy műsor sugárzása mind emberi, mind technológiai oldalról.

A látogatók átélhetik a korábbi játékok emlékezetes képsorait, hangjait, olyan pillanatokat, melyek értékesek a sportolók, a szurkolók és az olimpiai mozgalom számára.

"Az olimpiai játékok a képernyő mögött kiállítással kinyitjuk az ajtókat a nagyközönség számára, hogy megismerhessék az olimpiai közvetítések múltját, jelenét és jövőjét. Azt reméljük, ez az örökség inspirálja majd a jövő generációit is, legyenek ők akár különböző médiumok tagjai, sportrajongók, vagy az olimpiai család képviselői. Emellett a helyi és a külföldi látogatók megismerhetik az OBS-nél és az Olympic Channelnél folyó munkát is" –mondta a NOB alelnöke, Samaranch.

A kiállítás 2019-ben nyílik meg a nyilvánosság számára, hogy egész évben hirdesse az olimpiai értékeket.

Egy kis ízelítő ide kattintva tekinthető meg.

(Olympic Channel-MOB)