Az olimpiai mozgalom európai vezetőivel találkozik Szkopjéban a MOB elnöke

2017. 05. 19.
Megosztás


A macedón fővárosban, Szkopjéban rendezik az európai olimpiai bizottságok 38. szemináriumát (EOC Seminar), egyben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Olimpiai Szolidaritási Fórumát. A mintegy 200 főt számláló sportdiplomáciai találkozón részt vesz Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke és Nagy Zsigmond, a szervezet nemzetközi igazgatója is.

A többnapos esemény az első jelentős nemzetközi fórum, ahol a MOB május 2-án megválasztott új elnöke részt vesz.

„Az európai olimpiai bizottságok szervezete az olimpiai mozgalmon belül kiemelkedő fontosságú, mert az olimpizmus legerősebb bástyája még mindig Európa. Gondoljunk akár a kontinensen rendezett olimpiák számára, vagy az európai sportolók ötkarikás eredményességére. Ezért tartom fontosnak, hogy a MOB elnökeként először találkozhattam az Európai Olimpiai Bizottság ügyvezető elnökével, Janez Kocijancic-csal, Raffaele Pagnozzi főtitkárral, továbbá több nemzeti olimpiai bizottság vezetőjével, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság néhány prominensével, így Jochen Färberrel, az Olympic Channel vezetőjével. Az eseményen a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál képviselői is részt vesznek, így az esemény résztvevői első kézből tájékozódhattak a szervezés és előkészületek aktualitásairól” – nyilatkozta a helyszínről Kulcsár Krisztián.

A szombaton záródó szkopjei eseményen az EYOF mellett más olimpiai események szervező bizottságai: a 2017-es pjongcsangi téli olimpia, a 2018-as Buenos Aires-i 3. nyári ifjúsági olimpia, a 2019-es minszki 2. Európa Játékok és a 2020-as tokiói játékok képviselői is előadást tartanak.

(MOB)