Ovep foto

Az olimpiai nevelési program is bemutatkozik az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásán

2024. 06. 04.
Megosztás

Sporttörténelmi eseményként az Olimpiai Értékek Iskolai Program (OVEP) is bemutatkozik az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásán június 20-án a Ludovika Campuson.

A szervező Magyar Olimpiai Bizottság szeretettel várja az érdeklődőket a sporttörténelem első – ráadásul magyarországi – olimpiai kvalifikációs versenysorozatához kapcsolódó, iskolai, olimpiai neveléssel kapcsolatos programjára.

2050842

Zoltan Kempf HUN practices on the BMX Freestyle Park in the Urban Park at the Huangpu Riverside. The Olympic Qualifier Series, Shanghai, China. Wednesday 15 May 2024.

Jon Buckle for OIS/IOC

Az Olimpiai Értékek Iskolai Program (Olympic Values Education Program, OVEP) alapvetően egy diákoknak szóló oktatási és nevelési program, amelyet különböző csatornákon lehet a diákokhoz eljuttatni, de elsősorban a közoktatáson keresztül. (Az OVEP-ről itt található bővebb információ.)

Az egyik ilyen viszonylag úttörő megvalósítási lehetőség, ha az olimpiai értékek edukációs program egy nagyobb olimpiai eseményhez kapcsolódik. A Budapesten rendezendő Olimpiai Kvalifikációs Sorozatnak köszönhetően ez meg is valósulhat 2024. június 20-án a Ludovikán, egy egész napos OVEP-aktivitássorozat formájában, melyre 550 diák várható, akik már korábban is vettek részt olimpiai nevelési projektben, tanáraik pedig részesültek a MOB és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 10 órás, térítésmentes OVEP-továbbképzésében.

A június 20-ai program itt található, a feladatok a legmagasabb szinten tükrözik az OVEP nevelési elveit és tematikáját, kapcsolódva az új sportágakhoz.

Onip3 1

A szervezők bíznak benne, hogy a fiatalok hatalmas élménnyel térhetnek majd haza, megismerve az olimpiai értékeket, melyekből egyénileg profitálhatnak hosszútávon, ezzel egy kis lépést téve az Olimpiai Chartában is megfogalmazott cél: a békésebb, jobb társadalom kialakítása felé.