Az összes európai olimpiai csapat ott lesz a 2017-es győri EYOF-on

Az összes európai olimpiai csapat ott lesz a 2017-es győri EYOF-on

2016. 09. 10.
Megosztás


Az Európai Olimpiai Bizottság mind az 50 tagja elfogadta a meghívást a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) – közölték a szervezők.

Már egy év sincs hátra (egészen pontosan 316 nap) a 2017. július 23-án kezdődő XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválig (EYOF), Magyarország első ötkarikás eseményéig, melyet Győrben rendeznek. A szervezők közlése szerint az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) összes tagja elfogadta a meghívást, így 50 ország sportolói vesznek részt a fesztiválon. Bővebb tájékoztatást szeptember végére ígértek.

Mint arról beszámoltunk, július végén, egy évvel az EYOF megnyitója előtt pozitív benyomásokkal távozott a Rába-partról az Európai Olimpiai Bizottság EYOF-koordinátora, Katerina Nycova.

A fesztivál alkalmával 50 európai ország, mintegy négyezer 14 és 18 év közötti fiatalja méri össze erejét; az atlétika, a judo, a kerékpár, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a torna, az úszás, és magyar sportdiplomáciai sikerként a kajak-kenu kerül a programba. Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A győri EYOF-ra 2017. július 23. és 30. között kerül sor.

A 2017-es győri EYOF honlapja: gyor2017.hu

(MOB)