Az Újszászi VVSE csapata nyerte a lábtoll-labdázók French Openét

Az Újszászi VVSE csapata nyerte a lábtoll-labdázók French Openét

2014. 04. 25.
Megosztás

Az Amiensben öt ország 16 csapatának részvételével rendezett 5. French Openen az újszásziak Bérczes Róbert, Csák Dávid, Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor összeállításban léptek pályára. A Davis Kupára hasonlító lebonyolításban egyéni, páros, hármas, páros és egyéni mérkőzéseket kellett játszani egymás után.

Az első nap négy négyes csoportban a selejtezők zajlottak, amelyeket háromszor 5-0-val csoportelsőként teljesítették az újszásziak. A második nap a csoportelsők és a csoport másodikok köréből két 5-0-ás és egy 4-1-es győzelemmel jutottak az elődöntőbe, ahol a német válogatottal azonos Flying Feet Haspe várta őket. Az egyéni, a páros és a hármas megnyerése után a cserék játszottak és vesztettek. Így alakult ki a 3-2-es eredmény.

A döntőben a szintén német FFC Hagen volt az ellenfél. Az egyéniben a torna talán legszínvonalasabb és legizgalmasabb mérkőzésén Tóth Gábor nagy küzdelemben nyert David Zentarra ellen 15-21, 21-11, 21-17. A jól védekező és a védekezésből visszatámadó Herczeg Gábor és az ponterősen talpaló Tóth Gábor magabiztosan verte a David Zentarra, Stefan Blank párost 21-16, 21-18. A Herczeg Gábor, Szűcs Gergely, Tóth Gábor trió a Stefan Blank, Christopher Zentarra, David Zentarra hármas 21-15, 21-18-as legyőzésével megnyerte a tornát. A tartalékok egyjátszmás mérkőzésein 3-2-re szépítettek a németek.