Az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke köszönetet mondott a magyar segítségért

Az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke köszönetet mondott a magyar segítségért

2022. 04. 17.
Megosztás


Sergey Bubka, az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke húsvét vasárnap köszönetet mondott a Magyar Olimpiai Bizottság segítségéért Gyulay Zsoltnak, a magyar ötkarikás szervezet első emberének.

Mint ismert, a Magyar Olimpiai Bizottság közreműködésével csütörtökön megérkeztek a kárpátaljai Ungvárra az első adományok az Ukrán Olimpiai Bizottsághoz. A háború sújtotta országnak szánt felajánlások sportruházati cikkeket, sportcipőket tartalmaznak. A MOB az adományok logisztikájában nyújt jelentős segítséget a szomszédos ország sportmozgalmának.

Sergey Bubka húsvét vasárnap átutazóban volt egy sportdiplomatákból álló küldöttséggel Magyarországon, amikor telefonon beszélt Gyulay Zsolttal. Az ukrán olimpiai bajnok rúdugró klasszis köszönetét fejezte ki, amiért a MOB segíti a nagyértékű adományok eljuttatását Ungvárra. A magyar segítségért és a nemzetközi összefogásért Bubka tájékoztatása után Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is elismerését fejezte ki.

Az olimpiai delegáció Budapestről gépjárművel utazott el a kárpátaljai településre vasárnap, ennek megszervezésében és zavartalan lebonyolításában Gyurta Dániel és a magyar Külügyminisztérium is közreműködött.

Hamarosan újabb segélyszállítmányok érkezhetnek Ungvárra, a szervezés a Magyar Olimpiai Bizottság részéről már javában zajlik.

(MOB; fotó: NOB, olympics.com/Greg Martin)