Az utolsó olimpiai kvótákért versenyeznek a műkorcsolyázók és jégtáncosok Oberstdorfban

Az utolsó olimpiai kvótákért versenyeznek a műkorcsolyázók és jégtáncosok Oberstdorfban

2021. 09. 23.
Megosztás


Csütörtöktől szombatig elkelnek az utolsó műkorcsolyázó és jégtánc kvóták a 2022-es pekingi téli olimpiára a németországi Oberstdorfban.

Négy magyar korcsolyázó indul harcba a a Nebelhorn Trophy versenyen kiosztásra kerülő 20 olimpiai helyért.

Női egyéniben a hosszabb sérülése után felépülő Láng Júlia lép jégre. A versenyszámban 37 induló lesz, közülük 33-an érdekeltek a 6 olimpiai helyért folyó harcban. Júlia lába hat hete tört el, az orvosok csodát tettek vele, így csupán két hét jeges edzés maradt ki a felkészüléséből.

A férfiaknál 32 fős a mezőny, ebből 26-an harcolnak a 7 olimpiai kvóta valamelyikéért. Közöttük lesz Csernoch András is, aki szeretne hibátlan rövidprogramot futni. Szép folytatásnak számítana, ha kűrben is rajthoz tudna állni.

Jégtáncban Janovszkaja Anna és táncos párja, Lukács Ádám további 20 kettőssel verseng a 4 olimpiai kvóta valamelyikéért. Négy éve ugyanezen a versenyen lemaradtak az olimpiai részvételről. Most sokkal rutinosabbak, és mint mondták, már a verseny előtti edzéseket is egy kisebb versenynek kellett tekinteniük, hiszen a bírók árgus szemekkel figyeltek minden pillanatot már az tréningeken is.

A műkorcsolya párosok versengésében már nem kell izgulni magyar indulóért, hiszen Scsetinina Julia és Magyar Márk már márciusban megszerezte az indulás jogát az olimpiára a stockholmi világbajnokságon, így 66 év után ismét lesz magyar páros a 2022. évi téli olimpián Pekingben.


A verseny élőben itt tekinthető meg.

Az online eredmények itt követhetőek nyomon.

(MOB, Fotó: MOB/Szalmás Péter)