Babos döntőt játszik Wimbledonban!

Babos döntőt játszik Wimbledonban!

2014. 07. 04.
Megosztás

Babos Tímea wimbledoni sikersztorija pénteken is folytatódott: a francia Kristina Mladenovic párospartnereként röpke 57 perc alatt 6:1, 6:3-ra legyőzte az Andrea Petkovic, Magdalena Rybariková duót, és már csak egyetlen meccs választja el a végső győzelemtől!

Babos és francia társa már eddig is remek eredményeket ért el, többek között a tavalyi wimbledoni bajnok duót is legyőzte. A mostani ellenfél játszmát sem veszített az eddigi fordulókban, az elődöntőben viszont – szerencsére – nem brillírozott.

Babos első magyar játékosként lépett pályára női párosban az elődöntőben és remek játékkal fokozta a sikert. Nagyszerűen adogatott és fogadott, a hálónál is bravúros pontokat szerzett – olvasható a soproni lány honlapjának meccstudósításában. Szerencsére Mladenovic teljesítményére sem lehetett panasz, így az ellenfélnek szinte esélye sem volt.

A 21 perces első szettben Babosék azonnal brékelték 15-re Petkovicot, majd 2:0 után már 40-0-ra vezettek fogadóként. Rybariková azonban nagy nehezen hozta ezt a gémet, többre viszont már nem futotta, Babos és Mladenovic ugyanis 3:1 után újra elnyerte Petkovicot szerváját, majd 5:1-nél a szlovák játékost is brékelte 30-ra.

A második szett elején Petkovic és Rybariková kissé feljavult, így 1:1-nél elnyerte a 21 éves magyar játékos szerváját, de ezután Timi és partnere azonnal egyenlített, majd 4:3-nál jött a mindent eldöntő brék.

A magyar-francia kettős újra Petkovic adogatását nyerte el 30-ra, így jöhetett Mladenovic: a 21 éves francia játékos ugyan az elején bizonytalankodott, de 0-30-ról is hozta adogatását, így befejeződött az emlékezetes elődöntő.

A 14. helyen kiemelt magyar, francia kettős ellenfele a fináléban a Sara Errani-Roberta Vinci olasz páros lesz.

Babos a juniorok között öt alkalommal játszott párosban döntőt Grand Slam-versenyen: a 2009-es Roland Garroson (társ: Heather Watson) és a 2010-es Australian Openen (Gabriela Dabrowski) még vereséget szenvedett, de a 2010-es Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen már veretlen maradt. Utóbbi három versenyen Sloane Stephens volt a társa.


WIMBLEDON, NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Andrea Petkovic, Magdalena Rybariková (német, szlovák) 6:1, 6:3


(Fotó: babostimea.hu)