Babos egyesben és párosban is a második fordulóban

Babos egyesben és párosban is a második fordulóban

2014. 04. 03.
Megosztás

Babos Timea magabiztos játékkal, két szettben nyert a hazai közönség előtt szereplő Ximena Hermoso ellen, így bejutott a második fordulóba az 500 000 dolláros, monterreyi WTA-versenyen. A mérkőzés 55 percig tartott.

Két évvel ezelőtt szintén az első fordulóban találkozott Monterreyben a két játékos, Timi akkor 6:2, 6:3-ra győzött. Utána pedig az egész versenyt megnyerte. Kettejük második találkozóján, szintén 2012-ben Irapuatóban(2. forduló) is Timi nyert, 6:0, 6:1-re.

Szerencsére a mostani meccsen sem kellett igazán izgulni. Hermoso alig-alig tudta megnehezíteni ellenfele feladatát, sokszor még fogadóként is védekezésre kényszerült. Timi a 22 perces első szettben először 2:1-nél brékelt, majd utána már géme sem veszített. A 20 éves magyar játékos a nyitó felvonásban 7 ászt ütött, így a 3 kettőshiba sem jelentett gondot.

A második játszma már szorosabban alakult, legalábbis néhány játékban. Timi az első gémben 40-re nyerte el Hermoso adogatását, majd a mexikói 2:0 után szépített. Hamarosan a verseny 2012-es egyéni és 2013-as páros győztese újra brékelt, ezttal 30-ra.

Timi 6:1, 5:1-nél három meccslabdához jutott (40-0) fogadóként, de Hermoso valamennyit hárította. Sőt, a mexikói meg is nyerte a gémet. Ennél többnek már nem örülhetett, az utolsó játékot ugyanis Timi 30-ra hozta, ezzel a továbbjutást is biztosította.

Timi végül 10 ásszal és 3 kettőshibával zárt. Első adogatásaiból 21 (88 százalék, 21/24), második szerváiból 11 (69 százalék, 11/16) pontot szerzett. Az ellenfél első adogatásaiból 14 (47 százalék, 14/30), második szerváiból 12 (60 százalék, 12/20) pontot ütött.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megtört a jég! Nagyon sokat dolgozunk Thomas-val nap mint nap, és úgy érzem, hogy alakul a játékom. Nyilván a sok vesztes meccs után nehezebb kiállni a pályára és hinni magamban, de megteszek mindent, hogy jobb legyek. Örülök, hogy a mostani győzelemmel kapok egy újabb esélyt a győzelemre” nyilatkozta Timi.

A 20 éves magyar játékos következő ellenfele Date-Krumm Kimiko lesz: a 43 éves japán legenda 7:5, 6:2-re diadalmaskodott az első helyen kiemelt, nemrég Indian Wellsben tornagyőztes Flavia Pennetta ellen. A világranglista 12. helyén álló olasz klasszis az első szettben még 5:3-ra vezetett...


Timi az Abierto Monterrey főtáblájának második napján párosban is bemutatkozott a fehérorosz Olga Govorcova oldalán.

A magyar teniszező fehérorosz társával, három játszmás mérkőzésen győzte le a Kristina Mladenovic-Alekszandra Panova kettős a párostorna első fordulójában. A mérkőzés 1 óra 24 percig tartott.

A világranglista alapján Timi (32. párosban) és Govorcova (65.) a verseny első kiemeltje, ehhez képest nagyon nehéz feladat várt a párosra. Mladenovic (19.) ugyanis már számos remek eredményt ért el ebben a műfajban, vegyespárosban tavaly Wimbledonban diadalmaskodott, és Panova (123.) is több szép győzelmet aratott már.

Persze Timi és társa is otthonosan mozog párosban a pályán, ezt mutatta a 32 perces első szett. A magyar és a fehérorosz játékos remekül használta ki, hogy Panova gyengén adogatott. A rutinos orosz teniszező háromszor veszítette el adogatását…Így az 1. helyen kiemelt kettősnek nem jelentett gondot, hogy egyszer Govorcovát is brékelték.

A 34 perces második játszmát sajnos kiválóan kezdte a francia-orosz duó. Timi 15-re, míg Govorcova 30-ra veszítette el szerváját, így gyorsan 3:0 lett az eredmény. Panova a nagy előny tudatában sem tudta hozni adogatását, de 4:3 után sajnos igen. Pedig Timi és társa két bréklabdához jutott. Így hiába jött a szépítés 5:4-re, a 10. gémben esély sem volt az egyenlítésre. A végig remekül szerváló Mladenovic 15-re hozta ezt a játékot.

A mindent eldöntő rövidítés elején a francia-orosz páros 3-0-ra elhúzott, de szerencsére az előny gyorsan eltűnt. Sorra jöttek a fogadópontok, Timi és Govorcova 9-8-nál meccslabdához jutott. Mladenovic és Panova fordított, de nem tudta eldönteni a találkozót. 11-11 után Timi és Govorcova újra pontot szerzett az orosz játékos adogatásánál, majd kihasználta az újabb meccslabdát!

"Nagyon nehéz meccs volt. Azt gondolom, hogy messze ez volt a torna legnehezebb első köre. De örülök, hogy sikerült győzni! Élveztem a játékot Olgával Smile" - mondta Timi.

A magyar-fehérorosz duó ellenfele a negyeddöntőben Asia Muhammad (109.) és Allie Will (102.) lesz.


ABIERTO MONTERREY (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),

EGYES, 1. FORDULÓ: Babos Tímea-Ximena Hermoso (mexikói) 6:1, 6:2

PÁROS, 1. FORDULÓ: Babos Tímea, Olga Govorcova (magyar, fehérorosz, 1.)-Kristina Mladenovic, Alekszandra Panova (francia, orosz) 6:3, 4:6, 13-11

(Forrás: babostimea.hu)