Babos Timea három szettben legyőzte Oudint

Babos elődöntős Wimbledonban!

2014. 07. 03.
Megosztás

Babos Tímea és Kristina Mladenovic tovább menetel a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon: a negyeddöntőben 6:3, 3:6, 6:4-re győzték le az Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova alkotta orosz, ausztrál párost!

„Fú, nehéz meccs volt nagyon! A partnerem sajnos ma nem játszott olyan jól, lehet, hogy elfáradt a tegnapi meccsektől. De ez most kit érdekel! Grand Slam-elődöntő” – nyilatkozta menedzsmentjén keresztül a 2010-es szingapúri ifi olimpián egyéniben 4., párosban 3. Babos az izgalmas és fordulatos mérkőzés után.

A magyar, francia duó a legjobb 16 között a Wimbledonban tavaly győztes, világelső és friss Roland Garros-bajnok Hszie Szu-vej–Peng Su-aj kettőst búcsúztatta három szettben, míg a csütörtöki ellenfél két játszmában jutott a legjobb nyolc közé.

A 28 perces első szettet a rutinosabb Kudrjavceva-Rodionova duó kezdte jobban, már az első gémben bréklabdához jutott, majd 1:1 után 30-ra el is nyerte Mladenovic adogatását a magyar lány honlapjának beszámolója szerint.

Szerencsére Babos és társa azonnal egyenlített, 15-re vette el Kudrjavceva szerváját. A magyar, francia páros ezután sem vett vissza, 3:2 után 40-re nyerte el Rodionova adogatását. Az orosz-ausztrál páros még szépített, de ezután Babos 30-ra hozta a szerváját, így a szettet is.

A második játszmában Kudrjavceva és Rodionova volt a pontosabb. Ugyan Babosék 2:0 után még visszajöttek brékhátrányból, ám ezután újra elveszítették szervájukat. Az ellenfél pedig 4:1 után már megőrizte brékelőnyét, 33 perc alatt harcolta ki a döntő szettet.

A harmadik játszmában 2:2 után Timi 30-ra veszítette el adogatását, de szerencsére gyorsan jött az egyenlítés. Sőt! A magyar-francia duó újra elnyerte riválisa szerváját, már 5:3-ra is vezetett.

A kilencedik gémben Babos csak egy labdamenetet nyert adogatóként, így jöhetett Rodionova az egyenlítésért. Az orosz-ausztrál kettős 40-30-ra is vezetett, de a magyar és a francia játékos ekkor sem adta fel. Gyorsan jött is a meccslabda, amelyet Timi pazar ütései zártak le.

A magyar-francia duó ellenfele a legjobb négy között az Andrea Petkovic, Magdalena Rybarikova (német, szlovák) kettős lesz.


WIMBLEDON, PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova (orosz, ausztrál, 11.) 6:3, 3:6, 6:4


(Fotó: babostimea.hu)