Czink nyerte a magyar rangadót Babos ellen

Babos és Czink is kiesett a selejtezőben

2013. 06. 16.
Megosztás

Babos Timea már a selejtező első fordulójában búcsúzott a 690 000 dolláros Aegon International elnevezésű füves pályás versenyen, miután két játszmában vereséget szenvedett Lara Arruabarrenától. A találkozó 1 óra 18 percig tartott.

A 37 perces első szettben Babos mindvégig keményen küzdött azért, hogy lépést tartson ellenfelével, de sajnos a végén mégis hátrányba került. A világranglista 82. helyén álló Arruabarrena már az első játékban brékelt, pedig ellenfelének három gémlabdája is volt.

A 20 éves magyar játékos aztán 0:1 után egyenlített, kihasználta második bréklabdáját. De a spanyol teniszező 2:2 után újra elnyerte Timea szerváját, majd előnyét már meg is őrizte. A magyar játékos ugyan 5:3-nál szettlabdát hárított adogatóként, de a következő játékban esélye sem volt arra, hogy brékeljen és visszajöjjön a szettbe.

Arruabarrena a második játszma első gémjében újabb bréklabdához jutott, de azt nem tudta kihasználni. Timea ettől lendületbe jött, 1:0 után elnyerte ellenfele szerváját, majd 3:0-ra elhúzott. A spanyol játékos ekkor könnyedén szépített, majd a fiatal magyar teniszező 40-40 után hozta saját adogatását. Addigra Arruabarrena már öt bréklabdánál tartott a második játszmában, szerencsére egyiket sem használta ki.

Végül 4:2 után a spanyol simán elnyerte Timea adogatását, majd bréklabdát hárított és egyenlített (4:4). Arruabarrena a következő gémben újra elnyerte ellenfele adogatását, majd simán hozta sajátját és továbbjutott.

Selejtező, 1. forduló (a viadal honlapja alapján):
Arruabarrena-Babos 6:4, 6:4

Ann Gréta korai búcsúja

Arn Gréta 7:5, 6:1-re kikapott a szerb Vesna Dolonctól a s'Hertogenbosch-i tenisztorna 235 ezer dollár összdíjazású női versenyének selejtezőjében.
A viadal honlapja szerint Arn 5:4-es vezetésénél az első játszmáért adogatott, de ellenfele ettől kezdve ellenállhatatlanul játszott, és végül 1 óra 5 perc alatt győzött.

Selejtező, 1. forduló:
Dolonc (szerb, 8.)-Arn 7:5, 6:1

(Forrás: babostimea.hu, mti)