Babos párosban negyeddöntős

Babos párosban negyeddöntős

2014. 02. 26.
Megosztás

Babos Tímea az ausztrál Jarmila Gajdosovával az oldalán bejutott a 250 ezer dollár összdíjazású, brazíliai női tenisztorna párosversenyének negyeddöntőjébe, miután kedden két játszmában legyőzték a hazai közönség előtt szereplő, szabadkártyával induló Paula Cristina Goncalves, Laura Pigossi kettőst.

Nem indult könnyen a mérkőzés, a brazil kettős ugyanis meglepően jó teljesítményt nyújtott. Goncalves és Pigossi többször meglepte ellenfelét, 1:1-nél bréklabdához jutott. Ezt Timi egy szerencsés röptével mentette meg, a labda a háló tetejéről csorgott át a túlsó térfélre.

A jóval esélyesebb magyar-ausztrál kettős sokáig nem fogadott jól, így 4:3-ig nem volt esélye a brékre. Ekkor viszont Timi és Gajdosova feljavult, 40-re nyerte el a brazil duó szerváját. Sajnos a következő gémben a magyar játékos 40-re elveszítette adogatását, vagyis szettlabdáról.
Szerencsére ebből nem lett baj, a következő játékban a brazil páros nem nyert labdamenetet, pedig az egyenlítésért szervált.

A második játszma már sokkal simább volt. Timi és Gajdosova jobb teljesítményt nyújtott, már 1:0-nál brékelhetett volna. Ekkor még megmenekültek a brazilok, de utána már esélyük sem volt. A magyar-ausztrál duó 2:1-nél, majd 4:1-nél is 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd Timi 30-ra szerválta ki a meccset.

Timi és Jarmila Gajdosova kövekező ellenfele a Julia Glushko-Paula Kania páros lesz. Az izraeli-lengyel duó az utolsó pillanatban került a főtáblára, miután visszalépett a Monica Niculescu-Klara Zakopalova (román, cseh, 2.) kettős, majd 6:3, 6:2-re legyőzte az ausztrál Monique Adamczakot és Arina Rodionovát.

A 24 éves Glushko 137. párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként tavaly november 4-én a 109. volt. Pályafutása során egy döntőt játszott ebben a műfajban WTA-125-ös versenyen, 2012-ben Noppawan Lertcheewakarn oldalán a fináléban kapott ki Nyina Bratcsikovától és Okszana Kalasnyikovától. Az izraeli játékos párosban 18 ITF-tornán volt döntős, 8 alkalommal nyert, tavaly egyszer ünnepelhetett.

A 21 éves Kania 133. a világranglistán párosban, pályafutása legjobbjaként tavaly szeptember 9-én a 110. volt. Karrierje során egyWTA-versenyt nyert ebben a műfajban, 2012-ben Taskentben Polina Pekova oldalán. A döntőben 6:2-re vezetett a lengyel-fehérorosz duó, amikor Anna Csakvetadze és Veszna Dolonc feladta. Kania 11 ITF-versenyt nyert párosban, tavaly négyszer ünnepelt. Idén az orosz Valerija Szolovjevával negyeddöntős volt a riói salakos WTA-tornán.

BRASIL TENNIS CUP (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),
PÁROS, 1. FORDULÓ: Babos Tímea, Jarmila Gajdosova (magyar, ausztrál)- Paula Cristina Goncalves-Laura Pigossi (brazil) 6:4, 6:1

(Forrás: baboastimea.hu)