Babos Timea elődöntős Donyeckban

Babos Timea elődöntős Donyeckban

2013. 08. 02.
Megosztás

Babos Timea fordulatos mérkőzésen Doneckben is legyőzte Alekszandra Krunicsot, így bejutott az elődöntőbe a 75 000 dolláros Viccourt Cupon.

A találkozó 1 óra 39 percig tartott. A 3. helyen kiemelt magyar játékos a legjobb négy között a portugál Maria Joao Koehlerrel (139. a világranglistán) találkozik az ukrajnai ITF-versenyen.

„Nagyon kemény meccs volt, magas színvonallal. Jól játszottam, de ő is hihetetlenül jól teniszezett. Magas szintű tenisz volt. Majdnem úgy játszottam, mint Halep ellen az első szettben. Tetszett:) - nyilatkozta Timi a sikeres negyeddöntő után.

Babos a budapesti Hungarian GP-n remekül kezdett Krunics ellen, 4:0 után azonban jóval nehezebb volt a folytatás. Végül a magyar játékos három szettben jutott tovább 6:3, 6:7, 6:3-mal.
Doneckben viszont a világranglista 172. helyén álló szerb nyitott jobban, 1:1 után 30-ra brékelt, majd 3:1-re elhúzott. A Viccourt Cup 3. kiemeltje azonban gyorsan visszavette az elveszített szervát, majd 3:3 után 40-0-ra vezetett. Krunics azonban fordított, majd 5:4-nél a szettért adogatott. Timi azonban visszabrékelt 15-re, majd következhetett a rövidítés.
A tie-break szerencsére nem hozott izgalmakat! Timi gyorsan duplabrék előnybe került, végül simán, 7-2-re hozta ezt a felvonást.

A második szett újabb izgalmakat hozott. Timi háromszor került brékelőnybe, de csak 3:2 után tudta megnyerni az adogatójátékát. Sőt, 4:2-nél újra elnyerte Krunics szerváját, úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. A szerb játékos azonban nagy csatában ismét visszaküzdötte magát, egészen 5:4-ig. Timi viszont ekkor semmire hozta szerváját, így bejutott a négy közé!
A magyar játékos következő ellenfele a szintén 20 éves Maria Joao Koehler lesz. A portugál teniszező jelenleg 139. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként idén február 25-én a 102. volt. WTA-versenyen még nem játszott döntőt, ITF-tornán 10-szer került a fináléba, háromszor nyert.

Koehler idén az Australian Openen a selejtezőből a főtábla második fordulójáig jutott, majd hónapokon át alig nyert mérkőzést. Legutóbbi tornáján aztán már nagyszerűen szerepelt, az asztanai 100 000 dolláros ITF-versenyen a döntőig menetelt, ott azonban 6:4, 7:5-re kikapott az ukrán Nagyija Kicsenoktól.

VICCOURT CUP (75 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea (3.)-Alekszandra Krunics (szerb) 7:6 (7-2), 6:4

(Forrás: babostimea.hu)