Babos Tímea Indian Wells után, Miami előtt

Babos Tímea Indian Wells után, Miami előtt

2014. 03. 16.
Megosztás

Babos Timea nagyon kemény edzésekkel készült a BNP Paribas Open után a hétfőn kezdődő újabb Premier-versenyre, a Sony Open Tennisre. A 20 éves magyar játékos napokon át Indian Wellsben gyakorolt, de most már Miamiban tartózkodik egy hosszabb utazást követően.

„Rengeteget edzettem, hiszen próbáljuk átvariálni a teniszemet. Új technikai, taktikai elemeket tanulok, ehhez pedig sok idő kell. Ezenkívül nagy hangsúlyt fektetünk az explozív mozgásokra, az interval edzésekre, mind tenisz, mind kondiedzés közben” – emelte ki Timi.

Az egyéni világranglista 105. helyén álló játékos naponta minimum 5-6 órát gyakorolt.

„De nagyon élveztem, ami fontos számomra Smile – jegyezte meg, majd így folytatta: - Sok dolgon változtatunk, építjük az agresszív teniszemet. Rengeteget szerválok és ritörnözök, taktikai edzések is vannak. Nehéz olyan elemet mondani, amin nem dolgoznánk”.

Timi az Indian Wells-i gyakorlások során nem ütközött nehézségekbe, kiváló körülmények között készülhetett. Számos kiváló teniszezővel is játszott (Yanina Wickmayer, Kristina Mladenovic, Petra Cetkovska, Francesca Schiavone, Donna Vekic).

„Szerencsére nagyon sok pálya van Indian Wellsben és itt Miamiban is. Az első héten sokat kosaraztunk vagy iskoláztunk Thomas-val, hiszen ő bőven magasabb szinten tud játszani, mint a lányok többsége. Ez sokat segít a ritmusomnak, gyorsítja a játékomat, a reakciómat. Aztán ahogy haladtunk előre, úgy játszottam több meccset. Most a Miami torna előtti utolsó két napon már csak 1-1 tenisz és kondiedzésem lesz. És jöhet a meccs Smile” – zárta beszámolóját Timi.

A fiatal magyar játékos Miamiban is selejtezőt játszik egyesben, a sorsolást vasárnap tartják. A kvaliban két győzelem szükséges a főtáblára kerüléshez. Timi párosban ismét Jelena Jankovics oldalán szerepel, a magyar-szerb duó először Indian Wellsben játszott együtt, az első fordulóban szenvedett vereséget a 4. helyen kiemelt Kvea Peschke-Katarina Srebotnik kettőssel szemben.

Tavaly Timi csak párosban tudott indulni Miamiban: Mandy Minella oldalán a második fordulóban búcsúzott a Sara Errani-Roberta Vinci duóval szemben.

(Forrás: babostimea.hu)