Babos Timea ismét az első százban

Babos Timea ismét az első százban

2013. 10. 22.
Megosztás

A vasárnap, Moszkvában idei ötödik tornáján győztes román Simona Halep a 14. helyre jött fel a női teniszezők világranglistáján, amelyet továbbra is az amerikai Serena Williams vezet.

A 21 éves Halep korábban Nürnbergben, s’Hertogenbosch-ban, New Havenben és Budapesten diadalmaskodott.
A legjobb magyar, a héten Kanadában versenyző Babos Tímea a 98. helyen áll.

Két évvel ezelőtt egyesben és párosban is megnyerte Babos azt a saguenayi versenyt, amelyen idén is pályára lép. A 20 éves magyar játékos ezúttal „csak” egyesben lép pályára, a National Bank Challengeren az 1. kiemelt lesz.

Az 50 000 dolláros torna mezőnye erősnek mondható, hiszen Timea mellett olyan játékosok is szerepelnek, akik már számos szép sikert értek el. A cseh Andrea Hlavackova például 2011-ben a Roland Garroson és idén a US Openen is megnyerte a női párost Lucie Hradeckával.

A fiatal magyar játékos nemrég vírusos betegséggel küszködött, emiatt le kellett mondania a linzi és a luxembourgi versenyt is. Timi már meggyógyult, így a következő két hétben Kanadában szerepel az egyformán 50 000 dolláros saguenayi és torontói tornán.

„Na lassan kialakulni látszik az itteni rutinunk. Reggelente megcsináltuk a kondikat, aztán tenisz, ebéd és tenisz újra. Nehezen tudunk edzeni, kevés pálya van, de megoldjuk valahogyan. Ma Hlavackovával és edzővel játszottam. Egyébként a hely jó, az emberek kedvesek, a hotel sem rossz. Nem lehet ok a panaszra”– nyilatkozta Timi néhány órával a saguenayi sorsolás előtt.

A sorsoláson aztán kiderült, hogy a torna 1. kiemeltje a nyitó mérkőzésen selejtezőből érkező ellenféllel találkozik. A kvalifikáció harmadik körét hétfőn játszották, a főtáblára a következő négy teniszező jutott: Caitlin Whoriskey (amerikai, 541. a világranglistán), Elisabeth Fournier (kanadai, 560.), Tori Kinard (amerikai, 613.), Lena Litvak (amerikai, 672.).

NATIONAL BANK CHALLENGER, EGYES, FŐTÁBLA

NATIONAL BANK CHALLENGER, EGYES, SELEJTEZŐ

(Forrás: babostimea.hu / MTI)