Babos Timea: Jöhet a hatodik párosdöntő WTA-versenyen!

Babos Timea: Jöhet a hatodik párosdöntő WTA-versenyen!

2013. 08. 10.
Megosztás

Babos Timea idén ötödször, pályafutása során pedig hatodik alkalommal játszhat szombaton párosdöntőt WTA-versenyen!

Korábban kétszer Mandy Minella, egyszer-egyszer pedig Hszie Szu-vej és Date-Krumm Kimiko oldalán ünnepelhetett. Ezúttal Michaella Krajicekkel sikerült fináléba kerülnie Timinek a 125 000 dolláros szucsoui tornán.

Babos az egyesben nem jutott a fináléba, miután a legjobb négy között két játszmában vereséget szenvedett Shahar Peertől. A mérkőzés 1 óra 14 percig tartott.

Az elődöntő sajnos nem hozott nagy izgalmakat, a verseny 3. kiemeltje végig magabiztosabb volt, sokkal jobban adogatott és pontosabban is fogadott ellenfelénél. Timi a 26 perces első szettben sokat küszködött szervájával, egyszer sem jutott el gémlabdáig, esélye sem volt a szorosabb csatára. 3:0-nál ugyan brékelt, de ez sem ingatta meg ellenfelét.

Peer a második szett elején két játékot is 0-ra nyert, de brékelőnyét azonnal elveszítette. Ugyanez történt 3:1-nél is, majd Timi nagy csata után végre hozta 40-re a szerváját. Sajnos ez sem hozott fordulatot.

Peer 4:3 után többszöri adogató- és fogadóelőny után újra elnyerte a magyar játékos adogatását, ezzel pedig el is döntötte a mérkőzés sorsát.

Timi jövő hétfőn a 90. helyen áll majd a világranglistán. A korábbi tervektől eltérően nem indul a kazanyi ITF-versenyen, hazai körülmények között folytatja felkészülését a szezon utolsó Grand Slam-tornájára, az augusztus 26-án kezdődő US Openre.

Ezután a 20 éves magyar játékos még párosban is pályára lépett a holland Michaella Krajicek oldalán, 1 óra 12 perces mérkőzés után be is jutottak a döntőbe!

A magyar-holland kettős kiválóan kezdett, már 5:1-re is vezetett. A tajvani-kínai páros azonban nem adta fel, meglepetésre három játékot nyert sorozatban, kétszer brékelt.

Timi és társa azonban a lehető legjobbkor javult fel, a 10. gémben 15-re brékelt, így zsebben volt az első szett.

A második játszma elején fej-fej mellett haladt a két páros, majd 2:2 után Timiék két bréklabdáról hozták adogatásukat. Ez olyannyira feldobta őket, hogy ezután már esélyt sem adtak ellenfelüknek, 5.2-nél 0-ra brékeltek, ezzel bejutottak a fináléba!

A magyar-holland kettős ellenfele a döntőben az 1. helyen kiemelt Tamarine Tanasugarn – Cseng Szaj-szaj duó ellen 6:1, 6:2-es győzelmet ünneplő Han Hszin-jun – Hozumi Eri (kínai, japán) páros lesz.

Az ellenfelek, a 23 éves kínai játékos 142. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2008. július 28-án a 80. volt. Eddig 7 ITF-tornát nyert párosban, idén egyszer ünnepelhetett.
A 19 éves japán játékos 223. párosban a világranglistán, ez eddigi legjobb helyezése. Karrierje során 4 ITF-tornán diadalmaskodott, idén egy alkalommal nyert.

CAOXIJIU SUZHOU LADIES OPEN (125 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),

EGYES, ELŐDÖNTŐ: Shahar Peer (izraeli, 3.)-Babos Tímea (1.) 6:1, 6:3

PÁROS, ELŐDÖNTŐ: Babos Tímea, Michaella Krajicek (magyar, holland)-Hszu Ven-hszin, Liang Csen (tajvani, kínai) 6:4, 6:2

(Forrás: babostimea.hu)