Babos Timea két szettben nyert a szucsoui hőségben

Babos Timea kiemeltet búcsúztatott az első fordulóban

2013. 09. 18.
Megosztás

Remek sikerrel kezdte Babos Timea az 500 000 dolláros kantoni versenyt: 2 óra 15 perces, hatalmas csatában legyőzte a 7. helyen kiemelt Varvara Lepchenkót!

A világranglista 105. helyén álló magyar játékos az első szett rövidítését 4-6-ról fordította meg, a második játszmában pedig 3:5 után sorozatban négy gémet nyert.

Tavaly a Cincinnati Masters első körében Timiea 7:6, 6:4-re múlta felül az üzbég származású, 2007 óta amerikai színekben szereplő Lepchenkót.
A tavalyi eredmény is meglepetésnek számított, a mostani is az!

A 20 éves magyar játékos a taskenti páros diadal szép emlékével érkezett Kínába, ahol kezdésként egy rendkívül rutinos ellenféllel szemben kellett bizonyítania. Megtette, nem is akármilyen módon!

A 65 perces első szett elején Timi összesen négy bréklabdát hárított, az első adogatógémben egyet, a következőben pedig már hármat. Ezt követően mindkét játékos viszonylag magabiztosan hozta a szervákat, brék nélkül jutottak el a rövidítésig. A tie-break elején egyértelműen Lepchenko irányított, 5-2-re elhúzott, majd 6-4-re is vezetett.
Timi azonban hárította ellenfele mindkét lehetőségét, majd már folyamatosan előnyben volt. Végül 9-8 után értékesítette szettlabdáját!

A második szettben az amerikai kezdte az adogatást, egészen 4:3-ig nem volt brék. Ekkor viszont Lepchenko 40-0-ra elhúzott fogadóként, végül a harmadik esélyt kis is használta. Timi a szettben maradásért fogadott és ezt kiválóan tette. Visszavette a bréket, majd 5:5 után többször esélye volt az újabb adogatáselnyerésre. Végül a negyedik eséllyel élni tudott, majd adogatóként 40-1-5-re vezetett. De Lepchenko hárította a meccslabdákat, majd újabb két ilyen esélyt védett ki. Az amerikai bréklabdáját viszont Timi mentette, végül megnyerte az ötödik meccslabdáját és idei egyik legnagyobb győzelmét ünnepelhette.

„Rettenetesen boldog vagyok!!! Újabb győzelem egy top50-es ellen, méghozzá jó játékkal! Várom a folytatást :)" – nyilatkozta Babos Timea.

„A tavalyi meglepetés győzelem után sikerült hatalmas küzdelemben legyőzni a világranglista 47. helyezettjét! Biztos jelei voltak annak, hogy az ellenfél is sokkal jobban felkészült Timiből, de sikerült végig jól adogatni és támadó szellemben a labdamenetek többségében átvenni az irányítást! Mindkét szettben hátrányból sikerült fordítani, ami Timi remek küzdőszellemét dicséri!!! Önbizalom növelő, értékes győzelem. Reméljük, erőt ad a holnapi fordulóhoz” – értékelt Timi edzője, Barátosi Levente.

A magyar játékos következő ellenfele, Cseng Csie az 58. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2009. május 18-án a 15. volt. A párosban kétszeres Grand Slam-győztes (2006: Australian Open, Wimbledon) kínai egyesben 6 WTA-tornán volt döntős, négyszer nyert: 2005-ben Hobartban, 2006-ban Estorilban és Stockholmban, 2012-ben pedig Aucklandben. 2008-ban Wimbledonban, 2010-ben az Australian Openen volt egyesben elődöntős.

Cseng Csie az idei szezonban egyesben negyeddöntős volt Brüsszelben (elbúcsúztatta a volt világelső Caroline Wozniackit is), ez a legjobbja. Más versenyeken nem ért el a végjátékig, viszont kétszer is legyőzte Samantha Stosurt (Sydney, Australian Open), továbbá Urszula Radwanskát (Dubai), Jaroszlava Svedovát (Miami), Kiki Bertenst és Venus Williamst (US Open). A kantoni első fordulóban 6:1, 6:4-re múlta felül Svedovát.

Eredméy:
GUANGZHOU OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),
EGYES, 1. FORDULÓ? Babos Tímea-Varvara Lepchenko (amerikai, 7.) 7:6 (10-8), 7:5

(Forrás: babostimea.hu)